Αναζήτηση

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

«ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ» ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ 1,8 ΔΙΣ ΕΥΡΩ. ΕΛΕΟΣ . ΝΑ ΑΝΑΒΛΗΘΕΙ Η ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ

  • Ø Την ίδια ώρα που εκατομμύρια Ελλήνων, μισθωτοί, συνταξιούχοι, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες αντιμετωπίζουν το αύριο με μαύρα και άραχνα συναισθήματα.
  • Ø Την ίδια ώρα που οι «αγορές» μαζί με τους Αμερικανούς του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και τους Ευρωπαίους «εταίρους» μας, είναι πεντακάθαρο πως σπρώχνουν την χώρα είτε στην χρεοκοπία , είτε στην πλήρη υποταγή.
  • Ø Αυτή την ίδια ώρα βρήκε ο ανεκδιήγητος πρωθυπουργός να μιλήσει για την «διοικητική μεταρρύθμιση» και να προαναγγείλει ουσιαστικά, πως μετά την διάλυση της οικονομίας ακολουθεί και η διάλυση της αυτοδιοίκησης. Όμως τι είπε ο Γιώργος ο Παπανδρέου στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ;
  • Ø «Αύριο εγκρίνεται από το υπουργικό συμβούλιο μία από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει στη χώρα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μεταφορά αρμοδιοτήτων που έχει γίνει ποτέ στην Αυτοδιοίκηση. Και στη σπουδαία αυτή αλλαγή προχωράμε σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα»
  • Ø Μάλιστα. Θεωρεί «μεταρρύθμιση» την μεταφορά αρμοδιοτήτων στην αυτοδιοίκηση χωρίς πόρους και με εξαιρετικά ελάχιστο χρόνο για διάλογο επί ενός σχεδίου που εκπονήθηκε «σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα». Αυτή και αν είναι ομολογία.
  • Ø Έφτιαξαν ένα σχέδιο στην κυριολεξία στο πόδι με δύο στόχους. Ο ένας είναι να εξοικονομηθούν 1,8 δις ευρώ από τις συγχωνεύσεις φορέων της αυτοδιοίκησης και ο άλλος να δείξουν πως μετά από τόσους μήνες υλοποιούν κάτι από αυτά που είχαν πει προεκλογικά.
  • Ø Το πώς θα λειτουργήσουν αυτοί οι δήμοι-εκτρώματα. Το πώς θα ζήσουμε εμείς οι πολίτες σε αυτούς τους δήμους που θα έχουν τόσες αρμοδιότητες στα χαρτιά, αλλά χωρίς την πρακτική δυνατότητα να τις υλοποιήσουν ουδόλως τους ενδιαφέρει.
  • Ø Αυτή την ύστατη ώρα απευθύνω έκκληση στους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης , ειδικά στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, να σκεφτούν την αυτοδιοίκηση την οποία υπηρετούν και όχι το κόμμα. Να ζητήσουν όλοι μαζί την άμεση υλοποίηση της αιρετής περιφέρειας και την κατάργηση των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων , αλλά να αναβληθεί η συνένωση των δήμων.
  • Ø Δεν είναι δυνατόν μέσα σε ένα κλίμα οικονομικής καταστροφής και πλήρους επιτήρησης της Ελληνικής οικονομίας από το ΔΝΤ να προχωρήσει σωστά μια τόσο μεγάλη αλλαγή. Μόνο άφρονες θα το επιχειρούσαν ή μόνο αδιάφοροι για τον πολίτη.
  • Ø Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια, μέχρι τις επόμενες εκλογές, θα υπάρχει όλος ο χρόνος να γίνει σωστή επεξεργασία του σχεδίου , υποτίθεται πως θα προχωρούμε στο ξεπέρασμα της κρίσης και το 2014 θα μπορέσει, πράγματι, να γίνει η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στην λειτουργία της αυτοδιοίκησης και προς όφελος των πολιτών.
  • Ø Όχι στο πόδι. Όχι άλλη χαμένη τετραετία σε δήμους εκτρώματα, χωρίς πόρους, χωρίς σχεδιασμό, χωρίς υποδομές.
  • Ø Και να σταματήσουν τα «παπαγαλάκια» να εμφανίζουν γελοία γκάλοπ περί δήθεν στήριξης του Καλλικράτη από τους πολίτες. Υποτιμά την νοημοσύνη όλων μας να εμφανίζονται δημοσκοπήσεις στις οποίες – υποτίθεται – ότι η πλειοψηφία των πολιτών συμφωνεί με το σχέδιο Καλλικράτης και στην ίδια δημοσκόπηση (αλλά με ψιλά γράμματα) να εμφανίζεται , επίσης η πλειοψηφία των πολιτών, να μην γνωρίζει τι προβλέπει ο Καλλικράτης !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου