Αναζήτηση

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

«ΕΑΛΩ Η POLICE» ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

  • Ø Στον Πρωθυπουργό θα φτάσει το θέμα με τα όσα τραγελαφικά έγιναν τις τελευταίες ημέρες στα Χανιά, με τις κρίσεις της αστυνομίας, τα οποία μόνο στην…Ουγκάντα, θα μπορούσαν να συμβούν.
  • Ø Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην αναπλ. Υπουργός Εσωτερικών και βουλευτής Χανίων, ο Χρήστος ο Μαρκογιαννάκης, σκοπεύει να καταθέσει Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό , όπου ο Γιώργος ο Παπανδρέου θα κληθεί να απαντήσει στην βουλή για το που …πήγε περίπατο – εκτός των άλλων – και η αξιοκρατία την οποία είχε κάνει προεκλογική σημαία το ΠΑΣΟΚ.
  • Ø Όπως φαίνεται τα όσα συνέβησαν που καταρρακώνουν το κύρος της ΕΛ.ΑΣ. διαδραματίστηκαν ως εξής : Το συμβούλιο κρίσεων της ΕΛ.ΑΣ. το πρωί της Τετάρτης αποφασίζει : 1) Πως πρέπει να αποστρατευτεί ο Φώτης ο Λιοτσάκης και πρέπει να καταργηθεί η θέση στην οποία ήταν, δηλαδή του αναπληρωτή Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης. 2) Πως πρέπει να αποστρατευτεί (και να βγει στην σύνταξη) ο μόλις 46 ετών Βασίλης Στεφανουδάκης, ο οποίος είχε αναλάβει καθήκοντα Αστυνομικού Διευθυντή Χανίων μόλις πριν από τέσσερεις μήνες (μετά τις εκλογές). 3) Πως και οι τέσσερεις Αστυνομικοί Διευθυντές της Κρήτης θα έχουν τον βαθμό του ταξίαρχου και έτσι στα Χανιά τοποθετείται ο Αριστείδης ο Καζάλης (τον οποίο είχε αντικαταστήσει ο Βασίλης ο Στεφανουδάκης).
  • Ø Σε ότι αφορά στο πρώτο, ας δεχθούμε πως το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. θεώρησε περιττή την θέση του αναπληρωτή Γενικού Αστ/κου Δ/ντή. Όμως σε ότι αφορά στο δεύτερο , η αποστρατεία του νεότατου, ικανότατου και με όρεξη και διάθεση να προσφέρει , του Βασίλη του Στεφανουδάκη ήταν μεγάλη έκπληξη. Φαίνεται όμως πως υπήρχαν και κάποιοι οι οποίοι δεν εξεπλάγησαν καθώς γνώριζαν ότι ο Μιχάλης ο Χρυσοχοίδης για κάποιον λόγο (οι φήμες αναφέρουν ότι δυσαρεστήθηκε γιατί ο Βασίλης ο Στεφανουδάκης αποδείχθηκε πως ήταν αστυνομικός και όχι πολιτικάντης) είχε αποφασίσει να τον «φάει». Με απλά λόγια, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έβαλε πάνω από την «προστασία του πολίτη» τα προσωπικά του και έστειλε έναν 46χρονο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. στην σύνταξη.
  • Ø Και έρχομαι στο τρίτο σημείο, όπου και αυτό ήταν έκπληξη , καθώς ο Μιχάλης ο Χρυσοχοίδης αμέσως μετά τις εκλογές έβγαλε τον Αριστείδη τον Καζάλη από την θέση του Αστυνομικού Διευθυντή Χανίων. Όμως με δεδομένες τις ικανότητες του Αριστείδη του Καζάλη , την προαγωγή του σε ταξίαρχο και το ότι όλοι οι αστυνομικοί διευθυντές θα είναι ταξίαρχοι, θεωρήθηκε η τοποθέτησή του και λογική και αξιοκρατική.
  • Ø Δυστυχώς , πριν «αλέκτωρ λαλήσει τρις» και ενώ ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε ήδη υπογράψει το σχετικό διάταγμα, κάποιοι «κακεντρεχείς», λένε πως κινήθηκε άμεσα το «βαθύ παρακράτος» του ΠΑΣΟΚ και με έντονες και άμεσες παρεμβάσεις (εάν εγίνοντο τόσο άμεσα και για τα προβλήματα του Νομού τι καλά που θα ήτανε) ρεζιλεύτηκε όχι μόνο το Συμβούλιο κρίσεων αλλά ολόκληρη η ΕΛ.ΑΣ. και αυτό γιατί μέχρι το βράδυ της Τετάρτης είχαν αποφασιστεί τα εξής :
  • Ø Ο – για λίγες ώρες – Αστ/κος Δ/ντής Χανίων Αριστείδης Καζάλης, φεύγει από την θέση αυτή. Η καταργηθείσα θέση του αναπληρωτή Γενικού Αστ/κου Δ/ντή Κρήτης, ανασυσταίνεται για να καθίσει ο Αριστείδης ο Καζάλης και στην θέση του Αστυνομικού Δ/ντή Χανίων τοποθετείται ο νεοπροαχθείς στον βαθμό του Διευθυντή Παντελής Μουρτζανός που ήταν στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Ρεθύμνου.
  • Ø Έτσι με αυτές τις παρεμβατικές καραμπόλες , παραγκωνίστηκαν δύο ικανότατοι και νεότατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., ( ο ένας βγήκε στην σύνταξη και ο άλλος τοποθετήθηκε σε μιαν τιμητική μεν, αλλά όχι μάχιμη , θέση ) και επιπλέον στα Χανιά και στην θέση του Αστ/κου Δ/ντή δεν θα κάθεται ταξίαρχος, όπως στις άλλες τρείς αστυνομικές διευθύνσεις.
  • Ø Και τώρα ήρθε η ώρα να σας αποκαλύψω ένα ακόμη παρατράγουδο , αυτών των αθλιοτήτων, το οποίο θα το βρει μπροστά της σύντομα η Ελληνική Αστυνομία στην Κρήτη.
  • Ø Θεωρητικά ο ταξίαρχος Αριστείδης Καζάλης , αναπληρώνει τον Γενικό Αστ/κο Δ/ντή Κρήτης, όταν αυτός θα λείπει , είτε για υπηρεσιακούς λόγους, είτε λόγω άδειας. Όμως έλα ντε που αυτό στην πράξη είναι αδύνατον, ενώ κάποιος μου είπε πως είναι και παράνομο.
  • Ø Και αυτό γιατί μπορεί ο Αριστείδης ο Καζάλης να έχει τον ίδιο βαθμό (ταξιάρχου) όπως οι τρείς αστυνομικοί διευθυντές στην Κρήτη, όμως βάση της επετηρίδας των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. , είναι κατώτερος και από τους τρείς και είναι απορίας άξιον , το πως θα δώσει εντολές σε κάποιους οι οποίοι σύμφωνα με τα της ΕΛ.ΑΣ. είναι ανώτεροί του.
  • Ø Και το χειρότερο είναι πως όλο αυτό το μπάχαλο προκλήθηκε την ίδια ώρα που η εγκληματικότητα στην Κρήτη και ειδικά στα Χανιά βρίσκεται σε πλήρη έξαρση με τις ένοπλες ληστείες, τις διαρρήξεις και τις κλοπές για ένα 100ευρω να είναι στην ημερήσια διάταξη. Ενώ παράλληλα οι αστυνομικοί υπάλληλοι είναι έτοιμοι να εκραγούν από τα συσσωρευμένα και οξυμένα προβλήματα που συνεχώς χειροτερεύουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου