Αναζήτηση

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

ΦΟΡΟΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ….ΑΝΟΗΣΙΑΣ (Φ.Π.Α.)

  • Ø Κάποιοι , κάποτε, έλεγαν πως οι έμμεσοι φόροι (ΦΠΑ) αποτελούν τον πλέον αντιλαϊκό και άδικο τρόπο φορολογίας των πολιτών καθώς τους πληρώνουν όλοι. Και οι έχοντες (που άλλωστε δεν έχουν πρόβλημα) αλλά και οι μη έχοντες (που έχουν πρόβλημα).
  • Ø Κάποιοι, κάποτε, έλεγαν πως στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπάρχει καλύτερη φορολογική δικαιοσύνη γιατί οι έμμεσοι φόροι είναι κατά πολύ λιγότεροι από τους άμεσους φόρους. Κάποιοι, κάποτε, κατηγορούσαν την τότε κυβέρνηση πως θα συμπλεύσει με τον ΛΑΟΣ.
  • Ø Κάποιοι, κάποτε, όταν ήταν στην αντιπολίτευση ήξεραν να λένε πολλά τραγούδια. Όταν όμως έγιναν κυβέρνηση και μπήκαν στον χορό, άλλαξαν το τροπάρι.
  • Ø Και οι αντιλαϊκοί έμμεσοι φόροι, όχι μόνο έγιναν αναγκαίοι για να σωθεί η πατρίδα, αλλά αυξήθηκαν.
  • Ø Και η φορολογική δικαιοσύνη των άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θάφτηκε κάτω από ψεύτικους τίτλους του στυλ «Οι Βρυξέλλες επιβάλλουν…». Και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν το ίδιο όπως και οι βουλευτές του ΛΑΟΣ.
  • Ø Κάποιοι , κάποτε , υποσχέθηκαν κοινωνική δικαιοσύνη και οικονομική ανάπτυξη. Μόνο που η κοινωνική δικαιοσύνη μετατράπηκε σε κόψιμο μισθών και η οικονομική ανάπτυξη σε υπανάπτυξη.
  • Ø Το δεδομένο είναι πως από την Δευτέρα ισχύουν οι νέοι αυξημένοι Φόροι Προστιθέμενης Αξίας της κυβερνητικής Ανοησίας. Και μπορεί κάποιοι επαγγελματικοί κλάδοι να μην μεταφέρουν άμεσα τις αυξήσεις αυτές στα προϊόντα και στις υπηρεσίες,κάτω από τον πανικό της μείωσης της κατανάλωσης, αλλά αφενός είναι αδύνατον να πληρώνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα οι ίδιοι αυτές τις αυξήσεις και αφετέρου, ότι και να κάνουν το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.
  • Ø Μια άνευ προηγουμένου οικονομική ύφεση έρχεται στην Ελλάδα συνοδευόμενη από αύξηση του πληθωρισμού. Για να μην αναφερθώ και στο ότι ο συνδυασμός μείωσης των κρατικών εξόδων και των προσλήψεων (και) στους ελεγκτικούς μηχανισμούς θα έχει ως βέβαιο αποτέλεσμα την ραγδαία αύξηση του λαθρεμπορίου και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα. Από τα υγρά καύσιμα μέχρι και τα τσιγάρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου