Αναζήτηση

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

«ΛΙΠΟΤΑΧΤΙΣΕ» Ο ….ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

  • Ø Ο Γιώργος ο Παπανδρέου μπορεί να βγήκε στο υπουργικό συμβούλιο και χωρίς να κοκκινήσει από ντροπή για το ψέμα του να είπε πως «συγκινούμαι ειλικρινά όταν άνθρωποι του μόχθου με πιάνουν στο δρόμο και μου λένε για την πατρίδα και το μισθό μου να θυσιάσω», όμως δεν είχε το θάρρος (ή το θράσος αν θέλετε) να βγει μπροστά στον λαό και να του πει ότι θα πεινάσει, πληρώνοντας τα σπασμένα εκείνων που έκλεψαν (με διάφορους τρόπους) τον δημόσιο κορβανά και την πεντάμηνη ανικανότητα της κυβέρνησης.
  • Ø Όμως δεν είχε το θάρρος – θράσος να βγει και να ανακοινώσει την «ληστεία» στους μισθούς και στις συντάξεις, ούτε ο καθύλην αρμόδιος υπουργός Οικονομικών. Αλλά πώς να βγει και τι να πει ο κακομοίρης ο Παπακωνσταντίνου. Το γιατί, διαβάστε το στο σχόλιο του “parapolitika.gr”
  • Ø «Πάμε για πόλεμο με … σημαιοφόρο τον Πεταλωτή στον οποίο έπεσε ο κλήρος σήμερα να εξαγγείλει τα μέτρα. Δεν το ήθελε, όπως δεν το ήθελε και ο καθ΄ ύλην αρμόδιος υπουργός Οικονομικών . Γιατί όμως ο … πολεμιστής Παπακωνσταντίνου αρνήθηκε να σηκώσει τη σημαία; Στις 20 Ιανουαρίου σε συνέντευξη τύπου δήλωνε: «Δεν υπάρχει πρόθεση αύξησης του ΦΠΑ. Προετοιμαζόμαστε για ότι χρειαστεί. Στο 'ότι χρειαστεί' δεν περιλαμβάνεται η αύξηση του ΦΠΑ, νέοι φόροι», ξεκαθάρισε ο υπουργός. Στις 3 Φεβρουαρίου σε συνέντευξή του στο MEGA δήλωνε : « Δεν θα ωφελήσει την οικονομία η αύξηση του ΦΠΑ»! Γι΄ αυτόν τον μεγάλο οικονομολόγο έλεγε χθες το βράδυ ο Μητσοτάκης ότι θα πρέπει να αντικατασταθεί αμέσως και να μπει στη θέση του κάποιος σαν τον Αλέκο Παπαδόπουλο που καλώς ή κακώς, θα μπορέσει να εφαρμόσει τα μέτρα. Αλήθεια, ποιος μπορεί να έχει πλέον την παραμικρή εμπιστοσύνη ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου , θα κάνει τα όσα υπόσχεται; Ποιος είναι δυνατόν να πιστέψει τον Παπακωνσαντίνου σήμερα που έδωσε εντολές στα συνεργεία των Εφοριακών να κάνουν ελέγχους για την πάταξη της φοροδιαφυγής όταν τους μειώνει τον μισθό κατά 12% , τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα θερινής άδειας κατά 30% έκαστο; Άραγε, έχει την ευθιξία ο Παπακωνσταντίνου να παραιτηθεί από τη στιγμή που πριν από λίγες ημέρες εξηγούσε γιατί δεν πρέπει να αυξηθεί στην παρούσα συγκυρία ο ΦΠΑ;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου