Αναζήτηση

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Η ΜΕΓΑΛΗ «ΚΟΡΟΙΔΙΑ – ΚΛΟΠΗ» ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

  • Ø Κάθε λίγο και λιγάκι οι «μουντζαχεντίν» χαρτογιακάδες της ΔΕΗ βγαίνουν και ζητούν αυξήσεις των τιμολογίων – παρά του ότι η επιχείρηση έχει κάθε χρόνο κέρδη – επικαλούμενοι τις τιμές του πετρελαίου !!!
  • Ø Ε, λοιπόν μεγαλύτερο ψέμα από αυτό δεν υπάρχει και μάλιστα με ομολογία των ίδιων, οι οποίοι την ίδια ώρα που ζητούν εφαρμογές ρήτρας πετρελαίου και άλλων ανάλογων φαιδρών, στους λογαριασμούς που μας στέλνουν στα σπίτια μας έχουν και ένα πινακάκι στο οποίο μας ενημερώνουν από ποιες πηγές και με ποια ποσοστά παρήχθη το ηλεκτρικό ρεύμα στην Ελλάδα.
  • Ø Στην σχετική φωτό, βλέπετε λοιπόν πως σε ολόκληρο το 2009, μόλις το 11,16% του ηλεκτρικού ρεύματος παρήχθη σε πετρελαϊκούς σταθμούς, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία (λιγνιτικό, ΑΠΕ, υδροηλεκτρικό = 65,8%) είχε ελάχιστο κόστος για την επιχείρηση. Όμως οι αποκαλύψεις δεν σταματούν εδώ.
  • Ø «Στην Ελλάδα οι τιμές χονδρικής σημείωσαν σημαντική μείωση κατά 60% εν συγκρίσει με τις μέσες τιμές των τελευταίων ετών. Ωστόσο, η εν λόγω πτώση δεν αντικατοπτρίζεται στις τιμές λιανικής οι οποίες παραμένουν αμετάβλητες". Αυτό δήλωσε ο αρμόδιος Επίτροπος για θέματα Ενέργειας κύριος Oettinger σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Θ. Σκυλακάκη με θέμα τη διαφύλαξη του ανταγωνισμού στην ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, προς όφελος των καταναλωτών.
  • Ø Κατά τον Επίτροπο "σχεδόν όλοι οι καταναλωτές εξαρτώνται από έναν μόνο προμηθευτή" καθώς "η ΔΕΗ καλύπτει το 98%" της αγοράς και το γεγονός ότι η μείωση των τιμών χονδρικής δεν πέρασε στον καταναλωτή μπορεί να οφείλεται στην "έλλειψη ανταγωνισμού στη λιανική αγορά" καθώς και στον μη διαχωρισμό (νομικό, λογιστικό και λειτουργικό), του δικτύου διανομής, επίσης στον τομέα της λιανικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.» Τέρμα λοιπόν στο δούλεμα και σε αυτόν τον τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου