Αναζήτηση

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

ΒΡΕ ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ – “ΠΑΣΟΚ” ΚΑΙ “ΛΑΟΣ” ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΜΑΖΙ

  • Ø Οι βουλευτές, τα στελέχη και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι περήφανοι. Μαζί με τους βουλευτές, τα στελέχη και τα μέλη του ΛΑΟΣ ψήφισαν τον Νόμο για να γίνουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι φτωχότεροι. Για να γίνουν οι μικρομεσαίοι βιοτέχνες, έμποροι και επαγγελματίες φτωχότεροι. Για να γίνουν οι βιομήχανοι, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι πάσης φύσεως κερδοσκόποι και απατεώνες, πλουσιότεροι.
  • Ø Τη δεκαετία του 1980 η κυβέρνηση Παπανδρέου υποτίμησε για πρώτη φορά τη δραχμή. Λίγο πριν από την ένταξη στην ΟΝΕ, η κυβέρνηση Σημίτη την υποτίμησε για δεύτερη φορά. Σήμερα η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου έδωσε το τελειωτικό χτύπημα και αφού εκ των πραγμάτων δεν μπορούσε να υποτιμήσει το ευρωπαϊκό νόμισμα, υποτίμησε τους μισθούς , άρα την αγοραστική τους αξία , αυξάνοντας το κόστος διαβίωσης με την αναπροσαρμογή του ΦΠΑ. Αυτό λέγεται υποτίμηση και διδάσκεται ακόμη και στους μαθητές του Λυκείου. Δεν υπάρχει πιθανότητα , ούτε μία στο εκατομμύριο , η υποτίμηση αυτή να έχει θετικό αντίκτυπο στην Οικονομία.
  • Ø Όσα θα μάζευε σε ένα χρόνο από τους ελέγχους στη διακίνηση των φαρμάκων και των καυσίμων , θα τα μαζέψει σε πέντε χρόνια από μισθωτούς και συνταξιούχους. Μπορεί τώρα η Ελλάδα να βγει για δανεισμό αλλά σε δυο – τρεις μήνες, ίσως και νωρίτερα, θα αντιμετωπίσει χειρότερα προβλήματα από τις συνέπειες της εφαρμογής τέτοιων μέτρων. Οι τραπεζίτες με τους οποίους συναντήθηκε ο Παπανδρέου πριν από μερικές ημέρες, του ξεκαθάρισαν πως οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις θα οδηγήσουν σε αλματώδη αύξηση τα καθυστερούμενα δάνεια και θα νεκρώσουν την αγορά των δανείων. Η Ελλάδα δεν έζησε και δεν πρόκειται να ζήσει μεγαλύτερο εφιάλτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου