Αναζήτηση

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

ΜΙΣΘΩΤΟΙ – ΑΓΡΟΤΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΒΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟ «ΓΟΛΓΟΘΑ»

  • Ø Όταν κάποιος επαληθεύεται συνήθως χαίρεται. Όμως η συγκεκριμένη στήλη θα χαιρόταν εάν διαψεύδοντο όλα αυτά που έχει «σφηνώσει» , τουλάχιστον από την προεκλογική περίοδο. Ναι, από τότε που κάποιοι χαρακτήριζαν ως «υπερβολικά», «φανατικά», «κομματικά» κλπ , τα όσα εγράφοντο εδώ για τις προεκλογικές ψευτιές του ΠΑΣΟΚ. Δυστυχώς επαληθευτήκαμε.
  • Ø ¨Όμως θα επαναλάβω το «δυστυχώς επαληθευτήκαμε» και με τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης. Όταν σε αυτή εδώ την στήλη «φώναζα» πως ενδεχόμενη αύξηση των φόρων (ΦΠΑ και Ειδικός Φόρος Καυσίμων) θα είναι καταστρεπτική για την οικονομία, κάποιοι πάλι με χαρακτήριζαν ως υπερβολικό ή ως ανθέλληνα καθώς ήμουν εναντίον στον «εθνικοπασοκικό» αγώνα για την σωτηρία της χώρας από τους «κερδοσκόπους».
  • Ø Τώρα όμως που έρχεται , πλησιάζει, μας αγγίζει όλους, η ώρα του ταμείου. Τώρα αρχίζουν κάποιοι να αντιλαμβάνονται πως οι αγρότες (που ήταν κακοί επειδή έκαναν καταλήψεις) , με τους μισθωτούς (δημόσιου και ιδιωτικού τομέα) , βρίσκονται στο ίδιο τσουβάλι με τους έμπορους και τους επαγγελματοβιοτέχνες.
  • Ø Όταν δεν έχουν χρήματα οι αγρότες, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, τότε και ο επαγγελματοβιοτέχνης και έμπορος δεν θα έχει τζίρο, άρα ούτε κέρδη, άρα….; Πως θα ξεπληρώσει τα δάνεια που θέλει να πάρει, έστω και χαμηλότοκα, έστω και μέσω του ΤΕΜΠΜΕ ή όποιου άλλου οργανισμού;
  • Ø Και βέβαια ο σοφός λαός λέει πως το «ψάρι βρωμάει από το κεφάλι». Και πώς να είναι διαφορετικά όταν έχουμε μια κυβέρνηση που θυσιάζει την οικονομική ανάπτυξη στον βωμό των Ευρωπαϊκών εκβιασμών προκειμένου να καταφέρει να…δανειστεί με χαμηλότερο επιτόκιο !!!
  • Ø Γιατί ο καυγάς γίνεται για αυτό ακριβώς το πάπλωμα, όπως εξηγούν πλέον όλα τα κυβερνητικά στελέχη. Όταν η κυβέρνηση – για να κάνει κάτι από όσα είχε υποσχεθεί προεκλογικά – πήγε να δανειστεί χρήμα, οι «αγορές» απαίτησαν ένα τεράστιο επιτόκιο. Η κυβέρνηση ζήτησε την βοήθεια των Ευρωπαίων για να μειωθεί το επιτόκιο και οι Μέρκελ – Σαρκοζί κλπ Ευρωπαίοι απαίτησαν από την κυβέρνηση να μας σφίξει τα ζωνάρια προκειμένου να την στηρίξουν στις «αγορές» ώστε να δανειστεί με χαμηλότερο επιτόκιο.
  • Ø Έτσι οι οικονομικοί «φωστήρες» επέλεξαν οικονομικά μέτρα που αποδεδειγμένα (βάση βιβλίων του…Γυμνασίου) θα βυθίσουν ολόκληρη την οικονομία στην ύφεση. Αγρότες, μισθωτοί και συνταξιούχοι βλέπουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται και περιορίζουν την κατανάλωση. Έμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες βλέπουν τον τζίρο τους να μειώνεται και περιορίζουν τις παραγγελίες. Ο κατασκευαστικός τομέας έχει «βουλιάξει» από πρόπερσι και μόνη ελπίδα ήταν ο “Θησέας” και το ΕΣΠΑ, αλλά οι ρυθμοί είναι πολύ αργοί καθώς στην χρηματοδότηση πρέπει να υπάρξει και ελληνική συμμετοχή.
  • Ø «Μαύρη» η σημερινή στήλη, αλλά εξολοκλήρου αφιερωμένη στην γενική απεργία της Πέμπτης και ειδικά σε όσους ( και πιο ειδικά σε μέσα ενημέρωσης και δει «δημοκρατικά») σκέφτονται ….απεργοσπαστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου