Αναζήτηση

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

«ΦΩΤΙΑ» ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

  • Ø Η είδηση : «Με ονομαστική ψηφοφορία και ψήφους 154 υπέρ και 128 κατά, ψηφίστηκε επί της αρχής από τη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών «διαρρυθμίσεις στη φορολογία των πετρελαιοειδών προϊόντων», με το οποίο αυξήθηκε ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα.»
  • Ø Με απλά λόγια οι «σοσιαλιστές» βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ενέκριναν την αύξηση κατά 14 λεπτά στις τιμές των βενζινών και κατά 6 λεπτά στις τιμές του πετρελαίου κίνησης, «ανάβοντας το πράσινο φως» για αλυσιδωτές αυξήσεις και σε μια σειρά καταναλωτικών προϊόντων στα οποία θα μεταφέρουν αυτές τις αυξήσεις οι μεγάλες επιχειρήσεις.
  • Ø Παράλληλα βέβαια η κυβέρνηση επιμένει και προωθεί το θέμα της τοποθέτησης ταμειακών μηχανών στα βενζινάδικα. Μήπως πρέπει στο σημείο αυτό , να θυμίσουμε στην κυβέρνηση τι δήλωνε πριν από έναν χρόνο, τον Απρίλιο του 2009, ο τότε εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σε θέματα ανάπτυξης και νυν υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοίδης , με αφορμή τις προθέσεις της τότε κυβέρνησης να βάλει ταμειακές στα βενζινάδικα και την ακρίβεια των καυσίμων;
  • Ø «….Για τον αδύναμο όμως κρίκο, τα πρατήρια βενζίνης, που είναι γνωστό ότι με οποιονδήποτε πρωτοβάθμιο έλεγχο πολύ εύκολα η πολιτεία μπορεί ανά πάσα στιγμή να τα «κάνει φύλλο και φτερό», το Υπουργείο Ανάπτυξης επιλέγει μέσω της στοχοποίησής τους την οικονομική τους εξόντωση. Για να παραδώσει τελικά και άλλα πρατήρια στα χέρια των λίγων εταιρειών εμπορίας και να καταφέρει, στο όνομα διάφορων αφελών νεοφιλελεύθερων δοξασιών, τη μετάλλαξη της ελληνικής αγοράς καυσίμων σε ένα ολιγοπώλιο ή μονοπώλιο. Και έτσι να εξοβελιστεί κάθε έννοια, ακόμη και υποψία ανταγωνισμού από την ελληνική αγορά καυσίμων…..
  • Ø Ας μας εξηγήσει το Υπουργείο Ανάπτυξης για ποιο λόγο τα Ελληνικά Διυλιστήρια παρουσιάζουν 4,7% υψηλότερο ρυθμό αύξησης από την υπόλοιπη ευρωζώνη και μετά ας δώσει κάποιες εξηγήσεις για το τι συμβαίνει επιτέλους με την αγορά των καυσίμων στη χώρα……..
  • Ø Εμείς λοιπόν πιστεύουμε ότι η κερδοσκοπία δεν αντιμετωπίζεται με μονομερή μέτρα, που στόχο έχουν να εξαντλήσουν τελικώς τον τελευταίο και πιο αδύναμο κρίκο της αλυσίδας. Χρειάζεται πολιτική, η εφαρμογή πολιτικών ανταγωνισμού, ενάντια στους κερδοσκόπους και τα καρτέλ, ενάντια σε όλες εκείνες τις παράνομες συμπεριφορές οι οποίες πλήττουν τελικά το κοινωνικό σύνολο…….»
  • Ø Τι ωραία και εύκολα είναι τα λόγια όταν είσαι στην αντιπολίτευση και πόσο ψεύτης λαοπλάνος και απατεώνας φαίνεσαι όταν στην πράξη κάνεις τα αντίθετα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου