Αναζήτηση

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

  • Ø Την πρώτη πανελλαδική απεργία καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα διοργανώνεται από εκείνους που πριν από λίγους, μόλις, μήνες προσπαθούσαν να μας πείσουν πως το ΠΑΣΟΚ ταυτιζόταν με το σύνθημα «είσαι η ελπίδα μας, πήδα μας, πήδα μας».
  • Ø Βέβαια πρέπει να ομολογήσω πως δεν πολυκατάλαβα τις δηλώσεις του προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου περί «πολιτικής απεργίας» και πως «αν δεν δουν οι αγορές το αντίπαλον δέος, που είναι οι κοινωνίες που αντιδρούν, που εξεγείρονται, θα θέλουν να επιβάλλουν και άλλα αντιλαϊκά μέτρα. Οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους πάνω από τις αγορές και τα κέρδη».
  • Ø Εντάξει, δεν περίμενα από τον εσωκομματικό «κολλητό» του πρωθυπουργού να του τα χώσει για τα μέτρα που ανακοίνωσε , ανακοινώνει και θα ανακοινώσει, αλλά νομίζω πως κάποιοι τύπου «Παναγόπουλου» εξακολουθούν το προεκλογικό δούλεμα, ρίχνοντας όλες τις ευθύνες στις «αγορές».
  • Ø Και απορώ. Για όλα φταίει η κακή Ευρώπη ή οι κάκιστοι Άγγλοι και οι κακεντρεχείς Γερμανοί; Η κυβέρνησή μας δεν φέρει την παραμικρή ευθύνη για το ότι δεν έκανε απολύτως τίποτε από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Ιανουάριο (οι διαβόητες 100 μέρες που θα ανόρθωναν την οικονομία). Ή μήπως τελικά πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως δεν έχουμε κυβέρνηση κάτι που το πήραν χαμπάρι οι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όπως λέει και ο λαός «ο σύζυγος το μαθαίνει πάντα τελευταίος» ;
  • Ø Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω την αφίσα της ΓΣΕΕ που μας καλεί σε απεργία. Και δεν μιλώ για το σοφιστικέ σύνθημα περί αγορών κλπ, αλλά για την φωτογραφία με τους χαρούμενους, καλοσυνάτους ανθρώπους που λες και συμμετέχουν σε διαφήμιση…οδοντόκρεμας.
  • Ø Αν και το πιο πιθανό , θεωρώ πως είναι η συγκεκριμένη φωτογραφία να περίσσεψε από κάποια προεκλογικά φυλλάδια του ΠΑΣΟΚ και την αξιοποίησαν. Πάντως μόνο αφίσα που να καλεί τους εργαζόμενους σε σκληρούς αγώνες δεν θυμίζει το εν λόγω πόνημα.
  • Ø Όμως δεν καταλαβαίνω και την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης , η οποία, όπως διάβασα τάσσεται κατά των απεργιών γιατί κάνουν ζημιά στην…οικονομία. Και λέω πως δεν την καταλαβαίνω, γιατί από τα μέτρα της κυβέρνησης και τις περικοπές, δηλαδή από την μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων, οι πρώτοι που θα την πατήσουν θα είναι οι έμποροι.
  • Ø Θα περίμενα λοιπόν, αν όχι να συμμετέχουν στις απεργίες, τουλάχιστον να εκφράζουν την συμπαράστασή τους, γιατί αυτοί ήταν που είδαν τον τζίρο στις εκπτώσεις να έχει μείωση σε διψήφιο ποσοστό και αυτοί είναι που σε λίγο καιρό θα κυνηγούν τους πελάτες – μισθωτούς με το ντουφέκι, αλλά μάταια καθώς «ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου