Αναζήτηση

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΟΙ ΕΜΠΡΗΣΜΟΙ ΤΗΣ ΣΥΝΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ. ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

  • Ø Η στήλη εξασφάλισε και σας παρουσιάζει αποσπάσματα του σενάριου της κινηματογραφικής ταινίας που θα γυριστεί για τους εμπρησμούς της Εβραϊκής συναγωγής των Χανίων με πρωταγωνιστή τον Δαβιδ Μποντ.
  • Ø «Σοβαρότατες πολιτικές διαστάσεις με εξαιρετικά ύποπτες και σκοτεινές πτυχές έχει πάρει πλέον η υπόθεση του διπλού εμπρησμού της εβραϊκής συναγωγής στα Χανιά, στις 5 και στις 17 Ιανουαρίου, με την αποκάλυψη των δραστών της επαίσχυντης πράξης. Έχει προκληθεί πολιτικός και διπλωματικός σάλος καθώς έγινε γνωστό ότι οι δράστες είναι... δύο Αμερικανοί από τη «διευκόλυνση» (δηλαδή τη βάση) των ΗΠΑ στη Σούδα, δύο Βρετανοί από τη βάση του ΝΑΤΟ εκεί και ένας Έλληνας, ο οποίος έχει σχέση με την τροφοδοσία της νατοϊκής βάσης!... Οι δύο Αμερικανοί φυγαδεύτηκαν αμέσως στο εσωτερικό της βάσης τους και ενδεχομένως να έχουν ήδη μεταφερθεί εκτός Ελλάδας, ενώ κλιμάκιο της αμερικανικής πρεσβείας έσπευσε αμέσως στα Χανιά για να κουκουλώσει την υπόθεση και να υποβαθμίσει όσο το δυνατόν περισσότερο την αναφορά στους Αμερικανούς δράστες από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης…. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τους δύο Βρετανούς. Οι αρχικές πληροφορίες τους φέρουν ως εκπαιδευτές της ειδικής μονάδας Ναυτικής Αποτροπής του ΝΑΤΟ, αλλά τα τελευταία 24ωρα καταβάλλεται προσπάθεια να παρουσιαστούν ως... εργαζόμενοι σε μπαρ (!)… Το πιο διασκεδαστικό είναι ότι στην αναγνώριση των δραστών έπαιξε καθοριστικό ρόλο, όπως μεταδίδεται από τα Χανιά, το κλιμάκιο της... ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας Μοσάντ που βρίσκεται μόνιμα στην Κρήτη, το οποίο «εισέβαλε» στα γραφεία της ΕΛΑΣ στα Χανιά» (Γιώργος Δελαστίκ, εφημερίδα Έθνος)
  • Ø «Αφού έγραψε για την επαίσχυντη πυρπόληση της Συναγωγής στα Χανιά τις προάλλες η στήλη, λάβαμε δύο τηλεφωνήματα (ένα από συνάδελφο δημοσιογράφο κι ένα από φίλον αναγνώστη) που προσπαθούσαν να μας επιστήσουν την προσοχή στο ενδεχόμενο προβοκάτσιας. Οπως απεκαλύφθη, οι ένοχοι των δύο εμπρησμών είναι δύο Βρετανοί απ' τη βάση του ΝΑΤΟ (ήδη έχουν συλληφθεί), δύο Αμερικανοί απ' τη βάση των ΗΠΑ (ήδη αναζητούνται, δεν γνωρίζω κι αν -τολμάμε να- καταζητούνται) καθώς και ο συνήθης σε αυτές τις περιπτώσεις δωσίλογος, εθνικόφρων γραικύλος Έλληνας, όστις τυγχάνει κι αυτός εξωτερικός συνεργάτης στη Νατοϊκή βάση.» (Στάθης Σ., εφημερίδα Ελευθεροτυπία)
  • Ø Αυτές είναι λίγα από τις ευφάνταστες «αναλύσεις» που δημοσιεύθηκαν την Δευτέρα και οι οποίες θα ήταν για γέλια, αλλά δυστυχώς είναι για κλάματα καθώς αφορούν τα Χανιά μας και πρωτίστως την δημοσιογραφία. Μια δημοσιογραφία που – όπως κάποιοι διδάσκουν – πρέπει να βασίζεται σε γεγονότα και όχι σε σενάρια κατασκοπευτικών ταινιών.
  • Ø Που να φανταζόταν ο κακομοίρης ο Νικήτας – με επίσημο ποσοστό αναπηρίας λόγω ψυχολογικών προβλημάτων - πως εκτός του ότι θα τον έμπλεκαν σε κακούργημα, θα τον εμφάνιζαν και ως «συνεργάτη – τροφοδότη» της Αμερικανικής βάσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου