Αναζήτηση

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ : ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ ΤΟ 2009 ΚΑΙ ΤΙ ΤΟ 2010


  • Ø 8 Ιανουαρίου 2009. Γιώργος Παπανδρέου. Ομιλία στις Σέρρες : «Έχουν υποφέρει ιδιαίτερα οι αγρότες, η ύπαιθρος, που εμφανίζει πια έντονα τα σημάδια μαρασμού και εγκατάλειψης…Το βουητό των κινητοποιήσεων έρχεται απ' όλη την Ελλάδα και είναι έκφραση της αγωνίας των αγροτών που δεν τα βγάζουν πέρα. "Δεν αντέχουμε", μας λένε…Γνωρίζω και γνωρίζουμε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζετε, που αντιμετωπίζει ο κάθε γεωργός και κτηνοτρόφος. Το εισόδημά σας, που μειώνεται συνεχώς, ενώ το κόστος παραγωγής παραμένει πολύ υψηλό, με υπερβολικές αυξήσεις στις τιμές των λιπασμάτων, των φυτοφαρμάκων, των σπόρων, των καυσίμων ενίοτε, όλων των αγροτικών εφοδίων… Γνωρίζω και γνωρίζουμε τις απαράδεκτα χαμηλές τιμές σε σειρά βασικών προϊόντων, όπως το βαμβάκι, το καλαμπόκι, το λάδι, το κρέας, το γάλα, αλλά και τη μεγάλη αδυναμία διάθεσης των δημητριακών….Στο επίκεντρο των πολιτικών μας βρίσκεται ο άνθρωπος - ο αγρότης …Η πολιτεία να συμπαρασταθεί στον αγρότη…. Προτείνουμε τη λήψη 10 άμεσων μέτρων, οικονομικής ανακούφισης και στήριξης του εισοδήματος των γεωργών και των κτηνοτρόφων: Πρώτον, ένα δισεκατομμύριο ευρώ, από το συνολικό ποσό των 28 δισ. ευρώ που δίνονται στις τράπεζες, να διοχετευθεί στον αγροτικό τομέα …»
  • Ø 18 Ιανουαρίου 2009. Γιώργος Παπανδρέου. Ομιλία στα Τρίκαλα : «Η φωνή των αγροτικών κινητοποιήσεων από όλη την Ελλάδα εκφράζει την αγωνία των αγροτών για το σήμερα αλλά και για το αύριο…Το ΠΑΣΟΚ γνωρίζει τα προβλήματα και τα ονομάζει….. Να δοθεί 1 δισ. ευρώ από τα 28 δισ που δίνονται στις τράπεζες στον αγροτικό τομέα…..Επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών των αγροτών και να συμπεριλαμβάνεται και περίοδος χάριτος 2 ετών…..Πάγωμα όλων των ενήμερων δανείων για δύο χρόνια, χωρίς δόσεις κεφαλαίου, τόκους υπερημερίας και ανατοκισμό των τόκων…Άμεση επέκταση του ΤΕΜΠΜΕ και στις επιχειρήσεις του αγροτικού τομέα…Επιστροφή ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου σε ποσοστό 4% επί του συνολικού ύψους των τιμολογίων πώλησης αγροτικών προϊόντων με βάση στοιχεία του 2007….Χορήγηση ουσιαστικού επιδόματος θέρμανσης…..Αύξηση της επιδότησης του μεταφορικού κόστους ζωοτροφών για τις μειονεκτικές και νησιώτικες περιοχές…..Αυτές οι προτάσεις και αυτές οι δεσμεύσεις μας θα γίνουν πράξη….»
  • Ø 21 Ιανουαρίου 2009. Βασίλης Έξαρχος - Εκπρόσωπος ΠΑΣΟΚ για τα αγροτικά : «Είναι φανερό για άλλη μία φορά ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε αμηχανία και ασχολείται με την επικοινωνία και όχι με την ουσία. Το ΠΑΣΟΚ έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για να βγει η χώρα από την κρίση, έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για τον αγροτικό τομέα. Η κυβέρνηση αντί να προσποιείται ότι αγνοεί ή ότι δεν καταλαβαίνει αυτά τα μέτρα, αντί να κωλυσιεργεί απέναντι στα αιτήματα των αγροτών, οφείλει άμεσα να απαντήσει και να αναλάβει τις ευθύνες της».
  • Ø 29 Ιανουαρίου 2009. Γιώργος Παπακωνσταντίνου - Εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ. (Η είδηση από το ΑΠΕ) : « Για "συνέχιση της σύγχυσης και της κοροϊδίας" έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου,προσθέτοντας ότι "οι αγρότες δεν πείθονται, άσχετα αν κάποιοι επιλέγουν άλλες μορφές διαμαρτυρίας από τα "μπλόκα"" και τονίζοντας ότι "η αναξιοπιστία της κυβέρνησης έχει φθάσει στο ζενίθ". Ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ εδώ και έξι μήνες καλούσε την κυβέρνηση "να ακούσει τους αγρότες",επισήμανε ότι το Κίνημα έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση,καθώς και 10 συγκεκριμένα άμεσα μέτρα για την αγροτική οικονομία και πρόσθεσε ότι αυτός ο διάλογος με τους αγρότες θα συνεχιστεί, αναγγέλλοντας μάλιστα και πρωτοβουλίες εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ.»
  • Ø 30 Ιανουαρίου 2009. Χρήστος Παπουτσής – Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΠΑΣΟΚ. Ομιλία στην Βουλή : «…Τα ίδια κάνατε όμως και στους αγρότες. Για αυτό και οδηγήσατε τους αγρότες στα μπλόκα. Για αυτό και τους οδηγήσατε στα τρακτέρ για να κλείσουν τους εθνικούς δρόμους. Στην πραγματικότητα, τους δρόμους τους κλείνει η κυβέρνηση της Ν.Δ. με την πολιτική της…. Πείτε μας λοιπόν. Τις πταιει για τις αγροτικές κινητοποιήσεις; Η διεθνής κρίση; Το ΠΑΣΟΚ; Η Ευρωπαϊκή Ένωση; Ή μήπως οι ίδιοι οι αγρότες;»
  • Ø 31 Ιανουαρίου 2009. Χρήστος Παπουτσής – Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΠΑΣΟΚ. Ομιλία στην Λακωνία : «· Ήταν αναμενόμενο οι αγρότες να ξεσηκωθούν. Η κυβέρνηση τους ξεγέλασε και πήρε την ψήφο τους. Σας θυμίζω ότι ο ίδιος ο κ. Καραμανλής πήγαινε στα χωράφια και υποσχόταν μάχες προσωπικές στις Βρυξέλλες για τους αγρότες. Λόγια του αέρα. Ανέξοδες υποσχέσεις. Ψευτοπαλληκαρισμοί. Αυτές οι μάχες δε δόθηκαν ποτέ…»
  • Ø 21 Ιανουαρίου 2010 : Θεόδωρος Πάγκαλος – Αντιπρόεδρος κυβέρνησης : «Για τους αγρότες πονάμε, όμως ουδείς μπορεί να υπαγορεύσει τη θέλησή του πάνω στους υπολοίπους με πράξεις βίας και αυθαιρεσίας. Αυτό δεν είναι θεμιτό, δεν είναι αποδεκτό από τον ελληνικό λαό»
  • 22 Ιανουαρίου 2010. Γιώργος Παπανδρέου. Ομιλία στην Βουλή : «Τέλος στα λεφτά για συντεχνιακές διευθετήσεις, για πρόσκαιρες λύσεις που δεν αντέχουν παρά λίγους μήνες και μετά ξανά μπλόκα, ξανά συναλλαγή με την εξουσία. Έφτασε η ώρα των ριζικών αλλαγών που δίνουν σιγουριά και μέλλον στην ελληνική ύπαιθρο, στον αγρότη, στα χωριά μας….δεν υπάρχει κανένα απολύτως περιθώριο να ικανοποιηθούν αιτήματα που σποραδικά και απογραμμάτιστα ακούγονται…».


2 σχόλια:

  1. Και που ειναι η διαφορα - οχι σ αυτα που αναφερεις οτι είπε, γιατι δεν ειπε μονο αυτα, τα ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΛΟΓΙΚΑ θες δεν θες - απ αυτα που είπε, που έκανε ως τωρα και που ΖΗΤΗΣΕ να συμφωνησουν να κανει; H μιση αληθεια ειναι το μεγαλυτερο ψεμα.

    Τελειωσε η μαρμιτα. Την εφαγαν ο Καραμανλης και η συμμορια του, τα γαλαζια παιδακια και οι αγρότες της αποζημιωσης και οχι της παραγωγης.

    Ας ξυπνησουν - και αυτοι μαζι μ ολους τους αλλους - και να δουν πως μπορουν να προχωρησουν. ΠΩΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ. για να βγαλουν κανενα φράγκο. ΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ οχι ψεμματα.

    Αρκετά μιζεροι. το παλιο πεθανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από όλες αυτές τις δηλώσεις κρατώ μόνο τρείς λέξεις: "λόγια αέρος" και "ψευτοπαλικαρισμοί". Λόγια αέρος είναι το είδος και η ποιότητα των αιτημάτων. Που δεν αποσκοπούν στη λύση των προβλημάτων σε βάθος χρόνου, αλλά σε μία πρόσκαιρη ανακούφιση. Ψευτοπαλικαρισμοί είναι ο τρόπος διεκδίκησης. Σαν αγρότης ντρέπομαι!
    Όσο για τους σημερινούς κυβερνώντες; Τη δουλειά τους κάνουν. Ως σύγχρονοι πολιτικοί....

    ΑπάντησηΔιαγραφή