Αναζήτηση

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ : ΜΕΤΑ ΤΟ «ΦΑΛΙΡΙΣΜΑ» ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΗΡΘΕ Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ 1.000.000 ΑΝΕΡΓΩΝ

  • Ø Τελικά έχω την εντύπωση πως ο υπουργός «Εργασίας», ο Ανδρέας ο Λοβέρδος, ή έχει την εντύπωση πως ακόμη βρίσκεται στην αντιπολίτευση, ή ακολουθεί μια ειδική τακτική για να αποφύγει τις εργατικές κινητοποιήσεις. Δηλαδή βγαίνει – ανεύθυνα – και κάνει δηλώσεις παρουσιάζοντας τα πράγματα ποιο μαύρα απότι είναι, έτσι ώστε τελικά οι άνεργοι να ικανοποιηθούν και με τα ψίχουλα.
  • Ø Αυτό φαίνεται πως επεδίωκε , όταν βγήκε και , ούτε λίγο ούτε πολύ , δήλωσε ότι ο ΟΑΕΔ είναι έτοιμος να φαλιρίσει. Βέβαια εκείνος που «φαλίρισε» είναι ο ίδιος ο υπουργός – τουλάχιστον σε ότι αφορά στο θέμα της υπευθυνότητας που πρέπει να έχει ένας υπουργός – όταν βγήκε με δημόσια απάντησή του ο τέως διοικητής του ΟΑΕΔ και τον ξεμπρόστιασε αποκαλύπτοντας τα πραγματικά στοιχεία του ΟΑΕΔ. Αναλυτικότερα στην ανακοίνωσή του ο Γιώργος Βερναδάκης γράφει τα εξής :
  • Ø «Η πρωτοφανής «σκηνοθεσία πανικού» που έστησε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης συνεπικουρούμενος από άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, υπερβαίνει τα όρια των επικοινωνιακών τεχνασμάτων, στα οποία μας έχει συνηθίσει η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ...Η αλήθεια είναι ότι στις 10.9.2009 ημέρα παραίτησης μου από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ, η οικονομική θέση του Οργανισμού, όπως φαίνεται και από το επισυναπτόμενο έγγραφο ήταν 710.918.851,3 ευρώ. Ταυτόχρονα, υπήρχαν συσσωρευμένες, πολλών ετών, απαιτήσεις από το ΙΚΑ ύψους περίπου 6,5 δις ευρώ (είναι γνωστό ότι ο ΟΑΕΔ δεν διαθέτει μηχανισμό είσπραξης εισφορών αλλά του αποδίδονται από το ΙΚΑ οι συνεισπραττόμενες εισφορές υπέρ ΟΑΕΔ), καθώς και απαιτήσεις ύψους περίπου 500 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για έργα που είχαν ενταχθεί στο Γ΄ ΚΠΣ και το ΕΣΠΑ.
  • Σε κάθε περίπτωση, η οικονομική θέση του ΟΑΕΔ στις 10.9.2009 ήταν κατά πολύ καλύτερη από την αντίστοιχη που παρελήφθη πέντε χρόνια πριν, στις αρχές του 2004, από την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (τότε στα ταμεία υπήρχαν μόλις 50 εκατ. ευρώ!). Συνεπώς, ο Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης πρέπει να απαντήσει τι (και εάν) μεσολάβησε κάτι από τις 10.9.2009 και την ανάληψη της διοίκησης του ΟΑΕΔ από τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ κ. Γ. Παναγόπουλο μέχρι σήμερα. Είναι η διαχειριστική ανικανότητα της νέας Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των επίλεκτων ιντερνετικών στελεχών τους, η οποία καθημερινά αποδεικνύεται από την έλλειψη στοιχειώδους συντονισμού μεταξύ των κρατικών στελεχών; Είναι η προσπάθεια τεχνητής διαμόρφωσης μιας δραματοποιημένης εικόνας, προκειμένου να δικαιολογηθούν υπαναχωρήσεις σε σχέση με τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ (π.χ. αύξηση επιδόματος ανεργίας), αλλά και να καλλιεργηθεί το «κοινωνικό έδαφος» για την επιβολή νέων, πρόσθετων εισφορών στην κοινωνική ασφάλιση; Ή μήπως είναι ένα ακόμη (εσωκομματικό) επεισόδιο στο χορό των αποχωρήσεων και των «ηρωικών εξόδων» των τελευταίων ημερών; Ό,τι και να είναι από τα παραπάνω, είναι ανεπίτρεπτο να «παίζει» κανείς με τις αγωνίες και τις ανάγκες των ανέργων. Δυστυχώς, αυτό κάνει το ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά μεταπολεμικά στην Ελλάδα. Δεν διστάζουν να διασύρουν τη χώρα και τους θεσμούς.»
  • Ø Βέβαια , όπως φαίνεται, το αυτί του Ανδρέα του Λοβέρδου, ούτε καν ίδρωσε με τα παραπάνω και έτσι επανήλθε δριμύτερος , δηλώνοντας και μάλιστα από το βήμα της Βουλής, ο αθεόφοβος, πως μέχρι τέλος του χρόνου οι άνεργοι θα φτάσουν στο 1.000.000 ή στο 21% του πληθυσμού.
  • Ø Προφανώς ο άνθρωπος θα ήθελε να προετοιμάσει τους νυν ανέργους να του που και ευχαριστώ που θα καταπολεμήσει την ανεργία χορηγώντας …κουπόνια των 60 ευρώ μηνιαίως (!!!) για αγορές από καταστήματα κυρίως τροφίμων. Μόνο που ξέχασε πως κάνοντας τέτοιου είδους προβλέψεις το μόνο που ομολογεί είναι πως περιμένει την πλήρη αποτυχία της πολιτικής της κυβέρνησης στην οποία συμμετέχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου