Αναζήτηση

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

ΣΤΑ ΩΡΑΡΙΑ…. «ΚΟΛΛΗΣΑΝ» ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

  • Ø Όπως φάνηκε από τον αρχικό σχεδιασμό, πρόθεση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων ήταν να λειτουργήσει τέτοιος αριθμός εμβολιαστικών κέντρων, ώστε να γίνουν γρήγορα οι εμβολιασμοί και χωρίς την παραμικρή ταλαιπωρία των πολιτών. Όμως φαίνεται πως υπολόγιζε χωρίς τον….ξενοδόχο.
  • Ø Και εν αρχή ήταν ο δημόσιος τομέας με τις συνολικές υποδομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας στα Χανιά να εμβολιάζουν μόνο τις καθημερινές εργάσιμες και μόνο εντός πρωινού ωραρίου.
  • Ø Με απλά λόγια, Νοσοκομείο, Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά ιατρεία εμβολιάζουν από Δευτέρα έως Παρασκευή και από τις 8,30 πμ έως τις 2,30 πμ. Και για όσους αναρωτιούνται γιατί δεν γίνονται εμβολιασμοί και τα Σαββατοκύριακα, το μόνο που μπορώ να πω είναι μια λέξη. Δημόσιο. Αν και μην ξεχνάμε τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν σε όλα τα παραπάνω σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
  • Ø Από την άλλη πλευρά είναι οι ιδιώτες γιατροί οι οποίοι στην πλειοψηφία τους φάνηκαν απρόθυμοι να συμμετάσχουν στην όλη διαδικασία τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Λένε οι άνθρωποι, πως εάν κλείσω το ιατρείο μου και έρθει ένας άρρωστος και δεν με βρει είναι λογικό να πάει σε κάποιον άλλον και σήμερα δεν είναι εποχές για να χάνεις «πελάτες».
  • Ø Βέβαια και στην μια και στην άλλη περίπτωση έχω να παρατηρήσω τα εξής : Από την στιγμή που έχει ζητηθεί η εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών γιατρών, γιατί να μην υπάρχει και η εθελοντική συμμετοχή των γιατρών του ΕΣΥ έτσι ώστε να γίνονται εμβολιασμοί και τα Σαββατοκύριακα ;
  • Ø Και από την άλλη πλευρά, όταν οι ιδιώτες γιατροί πηγαίνουν σε κάποιο συνέδριο δεν κλείνουν το ιατρείο τους; Ε, δεν νομίζω πως θα χαθεί και καμιά τεράστια πελατεία εάν κλείσουν το ιατρείο για μια ημέρα «διαφημίζοντας» μάλιστα πως το κάνουν γιατί συμμετέχουν ως εθελοντές στους εμβολιασμούς; Άλλωστε όσο περισσότεροι ιδιώτες γιατροί συμμετάσχουν τόσο λιγότερο θα χρειαστεί να απουσιάσουν από το ιατρείο τους. (Κάποιοι μου είπαν πως θα χρειαστεί το πολύ μια ή δύο φορές).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου