Αναζήτηση

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

ΧΩΡΙΣ …..ΣΧΟΛΙΑ

  • Ø «Συνολικά 800 προσαγωγές, εκ των οποίων περίπου 140 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, πραγματοποίησε η αστυνομία σε όλη τη χώρα το Σαββατοκύριακο. Μόνο στην Αθήνα διενεργήθηκαν 277 προσαγωγές. Τριάντα εννέα προσαγωγές και 19 συλλήψεις έγιναν από την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια και μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν τη Δευτέρα. Από τους 19 συλληφθέντες, 13 είναι Έλληνες και έξι αλλοδαποί (τρεις Αλβανοί, ένας Βούλγαρος, ένας Λετονός και ένας Ιορδανός). Από τους 39 προσαχθέντες 26 είναι Έλληνες, τρεις Γάλλοι, τέσσερις Αλβανοί, τρεις Ισπανοί, δύο Πολωνοί και ένας Λετονός.»
  • Ø «Με τις προσαγωγές που κάναμε στα Εξάρχεια και το Κερατσίνι αποτρέψαμε περισσότερες από 100 σχεδιασμένες επιθέσεις», ισχυρίζεται μιλώντας στα «ΝΕΑ» ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Πάντως, αυτό που ομολογούν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι με τις αθρόες προσαγωγές και τις συλλήψεις, η Αστυνομία ήθελε να συνεχίσει το μοντέλο καταγραφής των αντιεξουσιαστών που ξεκίνησε από την επέτειο του Πολυτεχνείου. Με τη λήψη των δακτυλικών αποτυπωμάτων των συλληφθέντων και των προσαχθέντων, η Αστυνομία θα επιχειρήσει να κάνει αντιπαραβολή με «ορφανά» αποτυπώματα από εμπρηστικές και άλλες επιθέσεις του παρελθόντος. «Από τις δύο αυτές εκδηλώσεις έχουμε αρκετά νέα στοιχεία στη διάθεση μας και έχουμε δημιουργήσει μια πλούσια και ανανεωμένη βάση δεδομένων του χώρου», παραδέχεται ανώτερο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ., που υποστηρίζει πώς με παρόμοια πρακτική έγινε δυνατός ο εντοπισμός κατηγορουμένων ως μελών της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς.»
  • Ø «Θέμα επανεξέτασης όσων ισχύουν για το πανεπιστημιακό άσυλο θέτει ο πρύτανης του ΕΜΠ, μετά την επίθεση από αντιεξουσιαστές εναντίον του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μιλώντας τη Δευτέρα στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, ο κ. Μουτζούρης, ερωτηθείς εάν πρέπει να επαναπροσδιοριστεί το άσυλο, δήλωσε ότι «ωρίμασε ο χρόνος». «Εκ των πραγμάτων μετά από μια τέτοια επίθεση, βαρβαρότητα κατά ενός πρυτάνεως στο γραφείο του επιτελικού κτιρίου, πρέπει να δούμε ποιοι είμαστε, πού στεκόμαστε και τι πιστεύουμε» πρόσθεσε. Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο κ. Μουτζούρης είπε χαρακτηριστικά «δεν πάει άλλο». Στο μεταξύ, για πρώτη φορά οι αντιπρυτάνεις του Πανεπιστημίου Αθηνών απέστειλαν επιστολή στον αρχηγό της αστυνομίας, ζητώντας τη φύλαξη του ιστορικού κεντρικού κτιρίου του Ιδρύματος στα Προπύλαια. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως έχει η σημείωσή τους ότι οι γύρω από το πανεπιστήμιο δρόμοι, πεζόδρομοι και πεζοδρόμια είναι κοινόχρηστοι χώροι, δεν αποτελούν δηλαδή ακαδημαϊκό άσυλο.»
  • Ø Άννα Διαμαντοπούλου 7/12/2009 : «Η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου δήλωσε πως βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις πανεπιστημιακές Αρχές και πως έχει κάνει σαφές ότι υποστηρίζει τις αποφάσεις και τις επιλογές του πανεπιστημίου. Για τα επεισόδια της Κυριακής είπε πως υπήρξε καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου, ενώ πρόσθεσε ότι η επίθεση κατά του κ. Κίττα εμπίπτει στο κοινό ποινικό δίκαιο. «Δεν υπάρχει καμία ιδεολογική αναφορά. Πρόκειται για ωμό και απροκάλυπτο φασισμό».
  • Ø «Αντιμέτωποι με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση εγκληματικής ομάδας βρίσκονται οι 22 νεαροί που συνελήφθηκαν το Σάββατο στο στέκι «Ρεσάλτο» στο Κερατσίνι, ανάμεσα τους η 30χρονη κόρη και ο 28χρονος γιος του αντιπροέδρου της Βουλής Γρηγόρη Νιώτη. Ο ίδιος ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μιλώντας την Δευτέρα στον ρ/σ ΘΕΜΑ 98,9 δήλωσε, ότι έχει εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη, ενώ η κυβέρνηση διά του εκπροσώπου της του παρέσχε πλήρη κάλυψη. Ο κ. Νιώτης μιλώντας στον ρ/σ ΘΕΜΑ 98,9 είπε ότι «τα παιδιά μου είναι αθώα. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην προσωπικότητα τους. Η απάντηση του Δήμου Κερατσινίου και η αλήθεια είναι, ότι είναι (σ.σ. το "Ρεσάλτο") ένας ανοιχτός, δημόσιος, κοινωνικός χώρος, ένα πολιτικό καφενείο. Ο Γρηγόρης Νιώτης δηλώνει, ότι έχει εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη και δίνει την δική του εκδοχή για τα ευρήματα της Αστυνομίας στο «Ρεσάλτο», λέγοντας ότι «δεν είναι το άδειο μπουκάλι κατά τη γνώμη μου εκρηκτική ύλη. Δεν μπορεί κανείς με μια τέτοια μάσκα να κάνει κακό στο κοινωνικό σύνολο ή σε κάποιο άτομο ή περιουσία».
  • Ø Μια ερώτηση και μόνο. Εάν όλα αυτά είχαν γίνει πριν από έναν χρόνο τι θα έλεγαν τότε ο Μιχάλης ο Χρυσοχοίδης, ο Γρηγόρης ο Νιώτης και όλες οι «προοδευτικές και δημοκρατικές» δυνάμεις του τόπου; Για να σας διευκολύνω να σας θυμίσω τι είχε πει η νυν υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.
  • Ø Άννα Διαμαντοπούλου 12/12/2008 : «Η πρώτη γενιά του 21ου αιώνα είναι στους δρόμους. Διανύουμε την 6η ημέρα μαζικών κινητοποιήσεων. Η γενιά αυτή δεν έχει σχέση με τις καταστροφές και λεηλασίες. Αντιμετωπίζει την τριπλή χρεοκοπία που συγκλονίζει τη χώρα: Χρεοκοπία της οικονομίας, χρεοκοπία των θεσμών, χρεοκοπία των αξιών. Αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να είναι η πρώτη γενιά που θα ζήσει χειρότερα από την προηγούμενη και εξεγείρεται. Ο Καραμανλής έχει πάρει απολύτως διαζύγιο με τη νεολαία.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου