Αναζήτηση

Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2009

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : ΜΑΥΡΑ ΤΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 2010

  • Ø «Κόλαφο για την οικονομική πολιτική του ΠΑΣΟΚ αποτελεί η έκθεση υποβάθμισης της Ελληνικής Οικονομίας από τον διεθνή επενδυτικό οίκο Fitch Ratings. Η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας υποβαθμίστηκε σε ΒΒΒ+ από Α- παράλληλα με την πρόβλεψη για περαιτέρω «αρνητικές προοπτικές». Κι όλα αυτά την ώρα που ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου διαβεβαίωνε έξω από το Μαξίμου, μετά τη συνάντησή του με τον Παπανδρέου, ότι δεν υπάρχει θέμα δανεισμού της χώρας και μιλούσε για κερδοσκοπικές επιθέσεις σε βάρος της Ελλάδας. Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας αναμένεται να προχωρήσει σύντομα και η Moody's, εκπρόσωποι της οποίας αναμένονται στην Αθήνα στις 14 Δεκεμβρίου.
  • Ø Η κατάσταση είναι τραγική και μη αναστρέψιμη, αναφέρουν παράγοντες της αγοράς οι οποίοι καλούν την κυβέρνηση να αφήσει τα ευχολόγια και να σταματήσει να βλέπει φαντάσματα πίσω από τις πόρτες. Θεωρούν μάλιστα αναπόφευκτο το πάγωμα των μισθών και των συντάξεων, όπως επίσης και των προσλήψεων ενώ ενδεικτικό της φάσης στην οποία έχει περιέλθει η Ελληνική οικονομία είναι ότι ακόμη δεν έχουν εξευρεθεί οι πόροι για το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης το οποίο πρέπει να αρχίσει να καταβάλλεται από τα τέλη της επόμενης εβδομάδας.» (από το Parapolitica.gr)
  • Ø Γιατί έχω την εντύπωση πως τελικά και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα εφαρμόσει εκείνα τα μέτρα που είχε εξαγγείλει από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Κώστας ο Καραμανλής για τα οποία είχε καταγγελθεί (και από “φίλους”) και είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και από το ΠΑΣΟΚ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου