Αναζήτηση

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙΤΕ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΑ ΣΚΟΡΔΟΚΡΕΜΜΥΔΑ «ΑΝΤΙ-Η1Ν1

  • Ø Είδηση 1 : Οι Μολδαβία στρατιώτες θα τρώνε σκόρδο και κρεμμύδι για να προστατευθούν από τη νέα γρίπη Α (Η1Ν1), δήλωσε ο υπεύθυνος γιατρός του υπουργείου Άμυνας, Σεργκίου Βασιλίτα. "Σε όλες τις μονάδες δημιουργήθηκε ένα σχέδιο παρακολούθησης των στρατιωτών, ενώ προβλέπονται ημερήσιες μερίδες 25 γραμμαρίων κρεμμυδιού και 15 γραμμαρίων σκόρδου", δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο. Πρόκειται για ένα κοινό μέσο προστασίας στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες κατά αυτού του είδους της μόλυνσης, αλλά και του συναχιού.
  • Ø Είδηση 2 : Στη Σερβία δεν έχει ξεκινήσει ακόμα ο εμβολιασμός κατά της νέας γρίπης και έτσι οι πολίτες προσπαθούν να προφυλαχθούν από τον ιό με κάθε τρόπο. Ακόμη και με ειδική διατροφή: τουρσί από λάχανο ή πιπεριά, σκόρδο και κρεμμύδι έχουν μπει στο καθημερινό διαιτολόγιο πολλών Σέρβων. Ακόμη και στα εστιατόρια έχει αυξηθεί η κατανάλωση αυτών των λαχανικών, με αποτέλεσμα να έχει αρχίσει η εμφάνιση στα μενού ορεκτικών με το τίτλο «Αντι-Η1Ν1».
  • Ø Είδηση 3 : Η τιμή του σκόρδου στην Κίνα έχει τετραπλασιαστεί από τον Μάρτιο και αποτελεί το επενδυτικό ενεργητικό στοιχείο με την καλύτερη εμφάνιση φέτος στην χώρα- καλύτερη από του χρυσού ή των μετοχών. Η αιτία της ξέφρενης ανοδικής πορείας του σκόρδου ίσως εξηγείται με την άποψη ότι ο καρπός μπορεί να αποτρέψει τον ιό Η1Ν1, σύμφωνα με έρευνα της Morgan Stanley. Η έρευνα του κορυφαίου οίκου επιβεβαιώνεται από διάφορες ενδείξεις, όπως το πρόσφατο δημοσίευμα της China Daily για ένα γυμνάσιο στην εύπορη επαρχία Χανγκζού, που αγόρασε 200 κιλά σκόρδο και υποχρέωσε τους μαθητές να τρώνε σκελίδες κάθε μέρα στο μεσημεριανό, για να παραμείνουν υγιείς.
  • Ø Πάντως τις ευεγερτικές ιδιότητες της σκορδοφαγίας τις διαπίστωσα κατά την επίσκεψη των Κινέζων επιστημόνων στο Ινστιτούτο Ελιάς Χανίων. Τους κρατούσαν όλοι σε απόσταση και έτσι ήταν αδύνατον να τους μεταδώσει κάποιον το οτιδήποτε.

1 σχόλιο:

  1. Ο θεός μου έδωσε τη δύναμη και τη φώτιση, για να φυτεύω επί 3 ημέρες σκόρδα. Σκελίδα – σκελίδα. Ένα στρέμμα σκόρδα! Σκέπτομαι να τα βγάλω σε πλειστηριασμό. Χωρίς το χωράφι. Ζήτω η νόσος των χοίρων!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή