Αναζήτηση

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Ο ΝΕΟΣ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΣΤΡ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ ; (ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΕΡΟΔΙΑΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΜΑΛΕΜΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ;)

  • Ø Την πρώτη συνέντευξη Τύπου παραχώρησε χθες η νέα ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Από τα διάφορα που ειπώθηκαν με (τοπικό) ενδιαφέρον άκουσα τον υπουργό να λέει πως θα παραχωρηθεί ένα στρατόπεδο της Λέσβου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να γίνει κέντρο υποδοχής μεταναστών.
  • Ø Ευλόγως λοιπόν αναρωτήθηκα. Τι θα κάνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος με την παραχώρηση και άλλων στρατοπέδων που βρίσκονται μέσα σε πόλεις; Θα τα παραχωρήσει στους αντίστοιχους δήμους όπως προβλέπει ο Νόμος που ο ίδιος είχε συντάξει και προωθήσει κάποτε;
  • Ø Και βέβαια στην προκείμενη περίπτωση το «πάπλωμα» λέγεται «στρατόπεδο Μαρκοπούλου». Ένα θέμα που είχε αναδείξει ως πρωτεύον η δημοτική παράταξη της αντιπολίτευσης του δήμου Χανίων που είχε στηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ.
  • Ø Και επιπλέον, για να μην ξεχνιόμαστε, πρόκειται για ένα θέμα που είχε αναδείξει και στηρίξει ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος , όταν είχε έρθει στα Χανιά στις 23 Οκτωβρίου του 2007, στο πλαίσιο των τότε εσωκομματικών διαδικασιών του ΠΑΣΟΚ και είχε μεταβεί στο στρατόπεδο Μαρκοπούλου συνοδευόμενος από στελέχη της αντιπολίτευσης του δήμου, ενώ δεν είχε συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του επίσκεψη στο δημαρχείο Χανίων.
  • Ø Νομίζω ότι πλέον δεν υπάρχει θέμα. Άμεσα και με μια απλή απόφασή του ο Ευάγγελος ο Βενιζέλος θα παραχωρήσει άνευ όρων και άνευ προυποθέσεων και άνευ ανταλλαγμάτων, το σύνολο του στρατοπέδου Μαρκοπούλου στον δήμο Χανίων, όπως άλλωστε λέει και ο Νόμος (του ΠΑΣΟΚ).
  • Ø Και για να μην ξεχνιόμαστε υπάρχει και ο αεροδιάδρομος (καταχρηστικά λέγεται αεροδρόμιο) του Μάλεμε για το οποίο μάλιστα ο Ευτύχης ο Δαμιανάκης , βουλευτής και αντιπρόεδρος πλέον της επιτροπής εξωτερικών και άμυνας του ΠΑΣΟΚ στην νέα Βουλή, είχε συνηγορήσει να παραχωρηθεί στην τοπική κοινωνία για πολλές και διάφορες χρήσεις.
  • Ø Απορώ μάλιστα τι περιμένει ο δήμαρχος Πλατανιά , ο οποίος ακόμη και προεκλογικά ήταν λαλίστατος – κατά της πρώην κυβέρνησης – για το θέμα της μη παραχώρησης του αεροδρομίου του Μάλεμε και δεν πάει στον Ευάγγελο τον Βενιζέλο για να συνυπογράψουν το σχετικό παραχωρητήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου