Αναζήτηση

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ : ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙ !!!

  • Ø Όταν τα γράφω εγώ κάποιοι λένε πως κάνω «φτηνή αντιπολίτευση». Τους χαρίζω λοιπόν το άρθρο της «φιλοκυβερνητικής» «Ημερησίας» για το αλαλούμ στις αρμοδιότητες της κυβέρνησης που ορκίστηκε πριν από σχεδόν έναν μήνα και ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει τι δουλειά θα κάνει ο καθένας.
  • Ø «Σε νέα καθυστέρηση οδηγείται για κάποιο διάστημα η ανακατανομή των αρμοδιοτήτων μεταξύ 12 υπουργείων, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας ναι μεν έκρινε νόμιμο σε γενικές γραμμές το σχετικό σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, αλλά ταυτόχρονα επισήμανε αρκετά επιμέρους προβλήματα, ζητώντας από την κυβέρνηση να προχωρήσει στις κατάλληλες διορθώσεις ή και να επανεξετάσει εάν είναι σωστές κάποιες μεταφορές αρμοδιοτήτων. Παράλληλα το ΣτΕ υποδεικνύει σε κάποιες περιπτώσεις να γίνει μεταφορά αρμοδιοτήτων αλλά και να προστεθούν διατάξεις - προϋποθέσεις για να τηρηθεί η νομιμότητα.»
  • Ø Α !! πρέπει να παραδεχθώ πως με ταχύτατες διαδικασίες – μετά από έναν μήνα – χθες ανακοινώθηκαν τα ονόματα 8 από τους 88 (!!!) Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς (όχι στους Φαρισαίους δεν φτάσαμε ακόμη). Επίσης δύο εβδομάδες μετά την απόλυση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, σήμερα μάλλον θα αποφασίσουν τον αντικαταστάτη του.
  • Ø Την ίδια ώρα όλα τα Νοσοκομεία της χώρας – και των Χανίων – λειτουργούν χάρη στο ότι οι διοικήσεις τους και ειδικά οι – υπό απόλυση – διοικητές τους βάζουν το κεφάλι τους στον ντορβά. Το γιατί δεν μπορώ να σας το πω τώρα. Όμως μπορώ να σας υπενθυμίσω πως η πρώτη πράξη της νέας υπουργού Υγείας της Μαριλίζας της Ξενογιαννακοπούλου, ήταν να ζητήσει τις παραιτήσεις όλων των διοικήσεων των νοσοκομείων.
  • Ø Και φαίνεται πως όταν κατάλαβαν (ευτυχώς) ότι με τον τρόπο αυτό βάζουν λουκέτο στα νοσοκομεία , απέσυραν την εγκύκλιο. Όμως στο μεταξύ τα διοικητικά συμβούλια υπολειτουργούν, οι Περιφερειάρχες της υγείας είναι με το ένα πόδι στο γραφείο τους και με το άλλο εκτός, κατευθυντήριες γραμμές δεν υπάρχουν και εάν οι πόρτες των Νοσοκομείων παραμένουν ανοικτές αυτό οφείλεται αποκλειστικά στους νυν διοικητές , στους γιατρούς και γενικά στο προσωπικό.
  • Ø Αλήθεια. Μήπως ο μόλις χθες εκλεγείς εισηγητής του Κοινοβουλευτικού Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Σκουλάκης μπορεί να μας πει και μετεκλογικά (γιατί προεκλογικά είχε πει πολλά) το θα γίνει με το νοσοκομείο Χανίων και πόσο θα κοστίσει στο ελληνικό κράτος ενδεχόμενη απόλυση των διοικητών των νοσοκομείων ;
  • Ø Σας παρακαλώ. Μην ξεχνάτε στις απαντήσεις και στα σχόλιά σας πως όλα έχουν σαν γνώμονα την ρήση με την οποία μας είχατε ζαλίσει τα αυτιά. «Το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να κυβερνήσει για να αλλάξει την χώρα». Εσείς το λέγατε προεκλογικά και ας προσέχατε τι λέγατε.

1 σχόλιο:

  1. οι νέοι γ.γραμματείς που μπήκαν ...επειδή ήταν ΠΑΣΟΚ

    -Ηλίας Πλασκοβίτης Γ. Γ. του Υπ. Οικονομικών, ήταν συνεργάτης του Τζέφρεϊ στο ΥΠ.ΕΞ.
    -Διομήδης Σπινέλης, Γ. Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων, είναι μέλος της Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση (αυτός κι αν ήταν αξιοκρατική επιλογή δηλαδή:::)
    -Στέφανος Κομήνης, Γ.Γ. Εμπορίου, είναι μέλος του Ινστιτούτου Πολιτικής Επιμόρφωσης του ΠΑΣΟΚ.
    -Δημήτρης Σπυράκος, Γ.Γ. Καταναλωτή, πρώην Σύμβουλος Σιμήτη και μέλος του Τομέα Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ.
    -Κώστας Μαθιουδάκης, Γ.Γ. Ενέργεια, Επικεφαλής της ομάδας Εργασίας & Ενέργειας του ΠΑΣΟΚ.
    -Μαρία Καλτσά, Γ.Γ. Χωροταξίας & ΑΣτικής Ανάπλασης, υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και φίλη(!!!) του Νίκου Παπανδρέου (αυτό κι αν είναι προσόν!!!)
    -Ανδρέας Ανδρεαδάκης, Γ.Γ. Κεντρικης Υπηρεσίας Υδάτων, της..."Ανανεωτικής Αριστεράς" αυτός...(!!!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή