Αναζήτηση

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ : ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ STAGE ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

  • Ø ‘Όταν έγραψα πως η κυβέρνηση όταν έλεγε ότι θα επανιδρύσει το κράτος εννοούσε πως θα το διαλύσει , αλλά χωρίς να είναι έτοιμη για να το ξαναφτιάξει, κάποιοι με είπαν προκατειλλημένο και υπερβολικό. Όμως τι να πω όταν το ένα έρχεται μετά το άλλο.
  • Ø Ανακοινώνεται η κυβέρνηση με ένα πλήρες ανακάτεμα των υπουργείων, με βαρύγδουπους τίτλους, αλλά χωρίς να έχουν ξεκαθαριστεί οι αρμοδιότητες, κάτι που ισχύει ακόμη και τώρα, αφού μόλις χθες το ΣτΕ έκρινε νόμιμο το σχετικό προεδρικό διάταγμα.
  • Ø Ανακοινώνεται η διοικητική μεταρρύθμιση προκαλώντας τεράστια αναστάτωση στην αυτοδιοίκηση, και τώρα ψάχνονται για το ποια θα είναι η πρόταση του διαλόγου, ενώ την ίδια ώρα για τα προβλήματα της αυτοδιοίκησης και πρωτίστως τα οικονομικά η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα.
  • Ø Ανακοινώνεται η κατάργηση των προγραμμάτων Stage και το πέταμα στον δρόμο των χιλιάδων νέων ανθρώπων προκαλώντας τεράστια αναστάτωση στην δημόσια διοίκηση και στην αυτοδιοίκηση, καθώς ουδείς μέχρι τώρα έχει πει για το πώς θα αντικατασταθούν όλα αυτά τα παιδιά που «μπάλωναν» τις τρύπες των ελλείψεων.
  • Ø Ανακοινώνεται το ξήλωμα του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και ασχέτως με το αν ήταν καλός ή όχι (πάντως τον είχα σφηνώσει για το άβατο των Ζωνιανών) αποδείχθηκε ότι η κυβέρνηση δεν ήταν έτοιμη για να τον αντικαταστήσει. Και σίγουρα δεν είναι ελαφρυντικό το ότι ο Μιχάλης ο Χρυσοχοίδης είναι υπουργός εδώ και 20 μέρες.
  • Ø Όχι μόνο γιατί προεκλογικά οι ίδιοι φώναζαν πως το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να κυβερνήσει από την επομένη των εκλογών. Όχι μόνο γιατί οι ίδιοι έλεγαν πως ο Μιχάλης ο Χρυσοχοίδης είναι ο καταλληλότερος γιατί ήταν υπουργός δημόσιας τάξης. Αλλά και γιατί εάν δεν είσαι έτοιμος για την άμεση αντικατάσταση του αρχηγού, δεν τον ξηλώνεις. Τελεία και παύλα.
  • Ø Και τώρα έρχεται πάλι ο Μιχάλης ο Χρυσοχοίδης και ανακοινώνει – πάλι με απίστευτη προχειρότητα – την κατάργηση των εξωτερικών φρουρών των τμημάτων. Δηλαδή, εκεί που οι «τρομοκράτες» χτυπούσαν τρέχοντας από έξω, τώρα θα έχουν την άνεση να μπαίνουν μέσα στα τμήματα να γαζώνουν , γιατί όχι, να πετούν και καμιά χειροβομβίδα και να φεύγουν.
  • Ø Πολύ φοβάμαι ότι σε μικρό χρονικό διάστημα πολλοί θα αναθεωρήσουν την άποψη που είχαν πως η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν η χειρότερη που είχε περάσει από την μεταπολίτευση και μετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου