Αναζήτηση

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

ΣΤΟ ΦΩΣ ΟΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ

  • Ø Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι συνεχείς αναφορές στην στήλη για μεθοδεύσεις ιθυνόντων του ΕΛΓΑ Ηρακλείου προκειμένου να μην προχωρήσει η διαδικασία για τις αποζημιώσεις που δικαιούνται οι ελαιοπαραγωγοί του Νομού Χανίων από την καρπόπτωση των ελιών.
  • Ø Και επιβεβαιώθηκαν και από τις σχετικές καταγγελίες του αντινομάρχη Χανίων του Χαράλαμπου του Κουκιανάκη (φωτο), ο οποίος με τον τρόπο αυτό επαλήθευσε για άλλη μια φορά πως είναι αλάθητο το κριτήριο των πολιτών που τον ανέδειξαν πρώτον σε ψήφους νομαρχιακό σύμβουλο.
  • Ø Βλέπετε, οι αρμόδιοι του ΕΛΓΑ Ηρακλείου δεν αρκέστηκαν στις περιοδείες τους στους δήμους σε μιαν απέλπιδα προσπάθεια να αποτρέψουν τους δημάρχους να πράξουν το καθήκον τους, δηλαδή να προασπιστούν τα συμφέροντα των δημοτών τους.
  • Ø Ήρθε και το εξωφρενικό έγγραφο του προϊσταμένου του ΕΛΓΑ Ηρακλείου προς τους δήμους των Χανίων με το οποίο – τάχα – τους παρακαλεί να μην παίρνουν από τους ελαιοπαραγωγούς δηλώσεις για ζημιές καρπόπτωσης από τον δάκο !!!. Την ίδια ώρα που γνωρίζει πολύ καλά πως ούτε μια δήλωση δεν γίνεται για αυτή την αιτία. Άρα γιατί το έκανε;
  • Ø Προφανώς γιατί το επόμενο βήμα της μεθόδευσης θα είναι να βγάλει κάποιο «πόρισμα» πως η καρπόπτωση οφείλεται στον δάκο ή σε άλλα παράσιτα και δεν αποζημιώνεται. Όμως εδώ τίθενται και τα ερωτήματα στα οποία οφείλει να απαντήσει και η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
  • Ø Από πού και ως πού ο προϊστάμενος ενός υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ μπορεί να παρεμβαίνει σε μιαν διαδικασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως είναι η αναγγελία ζημιών και η συγκέντρωση των δηλώσεων από τους παραγωγούς ;
  • Ø Από πού και ως πού ο προϊστάμενος ενός υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του ανώτερο από μια Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και να προσπαθεί να υπερκεράσει τα πορίσματα των γεωπόνων της Διεύθυνσης;
  • Ø Για τους λόγους αυτούς, στην προηγούμενη στήλη, έκανα λόγο για παράβαση καθήκοντος και είναι πλέον δουλειά των βουλευτών του Νομού Χανίων να αναδείξουν και να φέρουν την απαράδεκτη αυτή τακτική στην ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
  • Ø Όπως επίσης είναι δουλειά των βουλευτών του Νομού και δει των κυβερνητικών, να παρέμβουν στην υπουργό την Κατερίνα την Μπατζελή προκειμένου η εξαγγελθείσα και επικείμενη ανασυγκρότηση του ΕΛΓΑ να διορθώσει όλες τις αδικίες που προβλέπει ο υπάρχουν κανονισμός σε βάρος των αγροτών της Κρήτης γενικότερα και να αποφασιστεί , επιτέλους, η ίδρυση παραρτήματος του ΕΛΓΑ και στην Δυτ.Κρήτη.
  • Ø Δοθείσης της ευκαιρίας. Γιατί, την ίδια ώρα που μεθοδεύονται όλα αυτά, δεν ακούω τίποτε από την μέχρι πρότινος λαλίστατη, σε καταγγελτικό λόγο , ηγεσία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων;

3 σχόλια:

  1. Ποιός έχει δίκιο; Ο ΕΛΓΑ ή Νομαρχία; Ο καθείς φωνάζει για τους δικούς του λόγους, που είναι προφανείς.Τις ελιές που είναι πεσμένες στο χώμα, δεν τις ακούει κανείς. Και αυτές φωνάζουν για το τι φταίει,μα ποιός τους δίνει τη σημασία που πρέπει; Οι πατεράδες των αγρών, ετοιμάζονται για τη συνάντηση με τη νέα Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Για να της ανακοινώσουν τα νέα αιτήματα τους, προσαρμοσμένα γαρ, στις νέες ιδεολογικές κοματικές απαιτήσεις.
    Όσο για την επικείμενη σύσκεψη στη Νομαρχία, θα δούμε τους ίδιους, με τους ίδιους ρόλους, αλλά ντυμένους με νέα κοστουμάκια. Πχιοτικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νίκο. Τις ελιές έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν τις ρωτούν. Όμως θεωρώ ότι εαν τώρα αμφισβητηθεί και ακυρωθεί το πόρισμα της διεύθυνσης αγροτικής ανάπτυξης απο τους εντολοδόχους του ΕΛΓΑ, τότε οι αγρότες θα πρέπει να διαγράψουν απο το λεξιλόγιό τους την λέξη αποζημίωση.
    Σε ότι αφορά στους "πατερούληδες" δεν βλέπεις τι γίνεται. Άλλοι δίνουν πίστωση χρόνου ξεχνώντας τα προεκλογικά "εμείς είμαστε έτοιμοι" και άλλοι κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο αφού "ο αγώνας (για να έρθει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία) τώρα δικαιώθηκε".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κακώς που δεν τις "ρωτούν". Διότι η απάντηση τους είναι και η μόνη αληθινή. Μια αλήθεια που είναι πασιφανέστατη, αν τις κοιτάξει κάποιος έστω και αδαής, καθώς σαπίζουν πεσμένες στο χώμα. Και επιτέλους δεν είναι το πρόβλημα οι "αποζημιώσεις", αλλά το ποιός κάνει ή δεν κάνει τη δουλειά του σωστά. Να σου θυμίσω μόνο, και εκεί θα σταματήσω, τη χρήση του απαγορευμένου και ληγμένου οργανοφωσφορικού Λεμπαϊσίντ, σε μία περίοδο κρισιμότατη για τη αποτελεσματική καταπολέμιση του δάκου! Τα υπόλοιπα, με ότι στοιχεία μπορέσω να μαζέψω, διότι όλοι κάνουν τις πάπιες, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, σύντομα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή