Αναζήτηση

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ : ΤΩΝ ΦΡΟΝΙΜΩΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΙΝ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ

  • Ø Η είδηση : «Η τουριστική κίνηση στην Ελλάδα ήταν το καλοκαίρι του 2009 καλύτερη από την αναμενόμενη αλλά για το 2010 διαφαίνεται επιδείνωση σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των τουριστικών πακέτων. Αυτά αναφέρονται στον απολογισμό για τη φετινή τουριστική περίοδο και στην εκτίμηση για την επόμενη, που έγινε στα γραφεία της GfK Hellas, στο πλαίσιο παρουσίασης σχετικής έρευνας. Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν ειδικοί αναλυτές για την τουριστική αγορά από Γερμανία, Βρετανία, Γαλλία, Ρωσία και Ιταλία.»
  • Ø Οι ανταγωνιστές : « Χώρες όπως η Τουρκία, η Τυνησία και η Αίγυπτος προσφέρουν πλέον το ίδιο τουριστικό προϊόν σε ελκυστικότερες τιμές, που έχει ιδιαίτερη σημασία στη παρούσα οικονομική συγκυρία…Άλλες χώρες όπως η Ιταλία αλλάζουν το τουριστικό τους προϊόν προς είδη που προσελκύουν ειδικά τμήματα τουριστών με υψηλότερα εισοδήματα και «εξειδικευμένες τουριστικές ανάγκες» όπως π.χ. οινικός τουρισμός.»
  • Ø Ο προγραμματισμός : «Για την Αγγλία, τη Γερμανία και την Ολλανδία η μεγαλύτερη κινητικότητα στις κρατήσεις παρατηρείται το τρίμηνο Δεκέμβριος - Φεβρουάριος ενώ για την Γαλλική αγορά η κορύφωση μετατοπίζεται στο τρίμηνο Φεβρουάριος - Απρίλιος. Σημαντική σημασία αποκτούν πλέον και οι κρατήσεις «της τελευταίας στιγμής», παράγοντας που βοήθησε την Ελλάδα ιδιαίτερα το καλοκαίρι που πέρασε.»
  • Ø Και όπως όλα δείχνουν και το 2010 θα ακολουθηθεί στην Ελλάδα η ίδια τακτική. Δηλαδή θα περιμένουμε τους τουρίστες της τελευταίας στιγμής, ή για να το πω διαφορετικά, θα περιμένουμε τους φτωχομπατίρηδες οι οποίοι περίμεναν μέχρι το τέλος για να βρουν κάποια φτηνή κράτηση.
  • Ø Και αυτό γιατί ο χρόνος τρέχει και το υπουργείο τουρισμού που θα μπορούσε άμεσα να ξεκινήσει δουλειά, έστω και με την νέα κυβέρνηση, «χάθηκε» στην «αλλαγή» και στο ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων του υπουργείου πολιτισμού και τουρισμού.
  • Ø Όπως διαβάζω θα πρέπει να βγουν προεδρικά διατάγματα για να ξεκαθαρισθούν αυτές οι αρμοδιότητες και μέχρι να βγουν, μέχρι να ξεκινήσει ο σχεδιασμός, μέχρι να έρθουν οι ιδέες και να αρχίσει η υλοποίησή τους, θα έχουν χαθεί, όχι οι 100 μέρες, αλλά όλες οι θέσεις στο τρένο των τουριστικών κρατήσεων.
  • Ø Και όπως γράφει και ο “Sandentrepese” σε ανάλογο σχόλιο, να δούμε τι γράφουν, τι θα γράψουν και τι θα πουν για το θέμα του τουρισμού, όλα εκείνα τα Μέσα Ενημέρωσης (τοπικά και μη) που τα τελευταία τρία χρόνια αναδείκνυαν ως προσφιλές θέμα την «τουριστική μείωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου