Αναζήτηση

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Ο ΕΛΓΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΠΟΠΤΩΣΗ ;

  • Ø Συνεχώς φτάνουν στην στήλη καταγγελίες πως «αρμόδιοι» από τον ΕΛΓΑ Ηρακλείου έχουν βγει περιοδεία σε δήμους των Χανίων, όχι όπως θα όφειλαν, για να δουν πως θα αποζημιώσουν τους αγρότες, αλλά για να πείσουν τους δημάρχους να μην προχωρήσουν σε αναγγελία ζημιάς από την καρπόπτωση λόγω των καιρικών συνθηκών και τους γραμματείς των δήμων να μην παραλαμβάνουν τις δηλώσεις των αγροτών.
  • Ø Μάλιστα μου είπαν και δύο συγκεκριμένα ονόματα, τα οποία και θα έρθουν στο φως της δημοσιότητας εάν επιχειρηθεί διάψευση αυτής της αισχρής ενέργειας που κάλλιστα μπορεί και να καταγγελθεί ως παράβαση καθήκοντος. Γιατί οι εν λόγω κύριοι δεν έχουν καμία δουλειά να παρεμβαίνουν ούτε στις επιστημονικές διαπιστώσεις των γεωπόνων της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Χανίων, ούτε στο έργο θεσμικών φορέων όπως είναι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και οι Δήμοι των Χανίων.
  • Ø Η παραγοντίστικη και ανήθικη προσπάθειά τους να μπλοκάρουν το δικαίωμα των ελαιοπαραγωγών των Χανίων για αποζημιώσεις, από την καρπόπτωση, ξεφεύγει από κάθε είδους δεοντολογία που αφορά στον ΕΛΓΑ και από τον ίδιο τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα.
  • Ø Πληροφορούμαι πως για την τακτική αυτή ενημερώνονται και οι Χανιώτες βουλευτές οι οποίοι αναμένεται να ζητήσουν και την παρέμβαση του ίδιου του προέδρου του ΕΛΓΑ, ενώ δεν αποκλείεται η υπόθεση να φτάσει και στην ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
  • Ø Κάποιοι πρέπει να χωνέψουν ότι : Ο μοναδικός επίσημος αρμόδιος φορέας που αντιπροσωπεύει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στα Χανιά, η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης, γνωμάτευσε πως η καρπόπτωση των ελιών στο Νομό Χανίων οφείλεται στις κλιματολογικές αλλαγές σε ποσοστό το οποίο, σύμφωνα με τον κανονισμό του ΕΛΓΑ, αποζημιώνεται.
  • Ø Εάν στο Νομό Ηρακλείου, η καρπόπτωση οφείλεται σε άλλους λόγους που δεν αποζημιώνονται σύμφωνα με τον κανονισμό του ΕΛΓΑ και κάποιοι ψάχνουν να εμφανίσουν πως υπάρχει το ίδιο πρόβλημα σε όλη την Κρήτη για να εκβιάσουν τάχα δήθεν «πολιτικές» αποφάσεις, αυτό δεν αφορά ούτε τους ελαιοπαραγωγούς των Χανίων, αλλά ούτε και τους δημόσιους υπαλλήλους οι οποίοι διορίστηκαν στον ΕΛΓΑ Ηρακλείου και είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν τους Νόμους και τα όσα προβλέπονται από τον κανονισμό της υπηρεσίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου