Αναζήτηση

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΚΛΟΓΕΣ 2009 : ΟΡΓΙΑΖΕΙ Η «ΠΡΑΣΙΝΗ» ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

  • Ø Το ότι τα φιλοΠασοκικά Μέσα Ενημέρωσης, από την αρχή της προεκλογικής περιόδου πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων κάθε έννοια περί δεοντολογίας το έχω επισημάνει και άλλη φορά. Όμως τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε και ακούμε ένα όργιο προπαγάνδας, διαστρέβλωσης και υποτίμησης της νοημοσύνης των πολιτών που σε κάνει να αναρωτιέσαι. Τι ανταλλάγματα έχουν υποσχεθεί στους μεγαλοεργολάβους και πάσης φύσεως επιχειρηματίες που είναι μέτοχοι των Αθηναϊκών Μέσων Ενημέρωσης;
  • Ø Και φυσικά δεν αναφέρομαι στους σχολιαστές και γενικότερα στις στήλες που εκφράζουν προσωπικές απόψεις, όπως αυτή που διαβάζετε τώρα. Άλλωστε αυτός είναι ο ρόλος τους. Να σχολιάζουν να κριτικάρουν, να σφηνώνουν.
  • Ø Όπως από αυτήν εδώ την στήλη, από την αρχή της χρονιάς, σφηνώθηκε ουκ ολίγες φορές ο Σωτήρης ο Χατζηγάκης για την στάση του προς τους αγρότες. Όπως σφηνώθηκε ο Γιώργος ο Σουφλιάς για το χαράτσι με τα «πράσινα» τέλη κυκλοφορίας, έτσι και τώρα σφηνώνεται ο Γιώργος ο Παπανδρέου για τα φύκια που μας πουλά ως μεταξωτές κορδέλες.
  • Ø Όμως, άλλο, οι προσωπικές απόψεις και τα σχόλια. Άλλο να καυτηριάζει ένας δημοσιογράφος εκείνα που κατά την γνώμη του είναι κακώς κείμενα και άλλο να μετατρέπονται τα σχόλια και οι επιδιώξεις σε «ειδήσεις».
  • Ø Τρανταχτό παράδειγμα αποτελούν οι κύριοι τίτλοι εκδοτικών συγκροτημάτων μετά την τηλεοπτική μονομαχία του Κώστα του Καραμανλή με τον Γιώργο τον Παπανδρέου. Εκεί που οι πάντες είδαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να μην έχει τίποτε ουσιαστικό να πει, ξέρετε τι είδαν και ποια «είδηση» παρουσίασαν οι μεγαλοεκδότες;
  • Ø «Τα Νέα» : «Καθαρή νίκη Γιώργου στο τετ α τετ. Έκαψε το τελευταίο του χαρτί ο Καραμανλής». «Νεύρα και ψέματα από Καραμανλή. Πρόβα αντιπολίτευσης από τον πρωθυπουργό στη χθεσινή μονομαχία με Γιώργο»
  • Ø «Έθνος» : «Χαριστική βολή για Καραμανλή. Με την ίδια κασέτα ο κουρασμένος πρωθυπουργός». «Απέτυχε να "γυρίσει" το παιχνίδι ο αρχηγός της ΝΔ».«Παράσταση νίκης για τον Γιώργο και το ντιμπέιτ».
  • Ø «Βήμα» : «Ο διάλογος έδειξε τον νικητή των εκλογών. Με τον αέρα πρωθυπουργού ο κ. Γ. Παπανδρέου κέρδισε τις εντυπώσεις στο ντιμπέιτ».
  • Ø «Ελευθεροτυπία» : «Παράσταση ήττας από τον Καραμανλή. Δεν κατάφερε να επικρατήσει στο γήπεδό του (ντιμπέιτ) και ζήτησε κι άλλο». «Μη αναστρέψιμη η πορεία ήττας. Δεν έπεσε κανείς στο καναβάτσο, αλλά ο Καραμανλής έδειξε ανήμπορος ν' αλλάξει το κλίμα».
  • Ø Δικαίως όσοι διάβασαν αυτούς τους τίτλους αναρωτήθηκαν. Που ήταν το βράδυ της Τρίτης οι συντάκτες τους ; Και δικαίως ο «Στάθης» σατιρίζει αυτήν την ομοβροντία προπαγάνδας των φιλοΠασοκικών ΜΜΕ ως πλήρη αδιαφορία για την γνώμη των πολιτών των οποίων υποτιμούν κατάφωρα την νοημοσύνη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου