Αναζήτηση

Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ…ΚΟΜΜΑΤΟΣ

  • Ø «Τυχόν ανακοίνωση υποψηφιότητας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 θα θεωρείται ως καταστατική παράβαση και θα παραπέμπεται στην ΕΚΑΠ για πειθαρχικό έλεγχο βάσει του άρθρου 8 του Κανονισμού της. Το ίδιο ισχύει και για την αυτοανακήρυξη ως υποψηφίου για τις εθνικές εκλογές, χωρίς απόφασή της»
  • Ø Αυτή η άκρως «δημοκρατική» φράση δεν ανήκει σε κανένα νεοφιλελεύθερο ή «αντιδημοκρατικό» κόμμα, αλλά συμπεριλαμβάνεται σε εγκύκλιο της επιτροπής καταστατικού και πιστοποίησης του «σοσιαλιστικο-δημοκρατικού» ΠΑΣΟΚ με την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ λέει πως :
  • Ø Η επιλογή των υποψηφίων για τις βουλευτικές ή τις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι απλά και καθαρά υπόθεση των οργάνων του ΠΑΣΟΚινήματος.
  • Ø Και εμείς που ακούμε συνεχώς τα μπλά-μπλά για τα «δημοκρατικά πράσινα άλογα» αναρωτιόμαστε. Οι πολίτες και οι τοπικές κοινωνίες έχουν λόγο; Και μην μου πείτε τίποτε φανφάρες για τις τοπικές οργανώσεις του «κινήματος» γιατί μετά από τόσα χρόνια που υπηρέτησαν στο «δημόσιο» είναι πλέον γνωστό πως αυτές οι «οργανώσεις» έχουν βγει στην σύνταξη και εάν δεν υπήρχαν τα κατά τόπους πανεπιστήμια δεν θα είχαν και λόγο για να πληρώνουν ενοίκια για τα κτίρια.
  • Ø Και άντε, σε ότι αφορά στην επιλογή των υποψήφιων βουλευτών, να δεχθώ πως καλό θα ήταν να κάνει ένα πρώτο ξεσκαρτάρισμα το κόμμα και ένα δεύτερο οι πολίτες (όσοι δηλαδή το επιλέξουν).
  • Ø Όμως βρε αθεόφοβοι «σοσιαλιστές». Με τι θράσος θα βγείτε και να κάνετε λόγο για «ακομμάτιστη» τοπική αυτοδιοίκηση, όταν με την απειλή καταστατικών ποινών προσπαθείτε να αποκτήσετε απόλυτο έλεγχο ακόμη και στο ποιος θέλει να είναι δήμαρχος σε μια τοπική κοινωνία ;
  • Ø Όπως όμως φαίνεται η προσπάθεια εμπέδωσης μιας γενικής αμνησίας για την δεκαετία 1993-2003, έχει προκαλέσει στο ΠΑΣΟΚ έντονες παρενέργειες με αποτέλεσμα να επεκταθεί η αμνησία και στα μετέπειτα χρόνια.
  • Ø Έτσι, οι άνθρωποι αφού «ξέχασαν» όλα εκείνα που δεν έκαναν ή εκείνα που δυστυχώς έκαναν , στην δεκαετία των κυβερνήσεών τους, τώρα επίσης «ξέχασαν» και την άπατη τύχη που είχαν οι κομματικές επιλογές του ΠΑΣΟΚ στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στα Χανιά.
  • Ø Δεν πειράζει. Ας «ξεχνούν» και ας στέλνουν εγκυκλίους φίμωσης των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών. Σε τελευταία ανάλυση αυτές οι επιλογές αποδείχθηκαν πως ήταν προς όφελος για την αυτοδιοίκηση.

1 σχόλιο:

  1. Συμπληρώνω την προτελευταία παράγραφο..στα Χανιά και λίγο παραπέρα. (Κίσαμο)
    Για γέλια είναι η υπόθεση θα μαλλιοτραβηχτούνε οι υποψήφιοι για ένα διάστημα και μετά θα παρουσιαστή σαν μεσσίας ο ντόπιος βολευτής και με μια απλή κίνηση θα υποδείξει τον καταλληλότερο. Αυτό γίνεται τα τελευταία 12 χρόνια στην Κίσσαμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή