Αναζήτηση

Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

ΑΚΡΩΤΗΡΙ : ΕΜΠΡΗΣΜΟΙ ΑΝΕΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΑΙΤΙΑΣ. ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ

Ø Για πολλοστή φορά η επέμβαση του πυροσβεστικού ελικοπτέρου, της πυροσβεστικής υπηρεσίας , των πυροσβεστικών δυνάμεων από την 115 ΠΜ και των εθελοντών αποδείχθηκαν σωτήριες για τον δήμο Ακρωτηρίου.

  • Ø Όμως το εύλογο ερώτημα είναι έως πότε και γιατί να πληρώνουμε όλοι μας την εγκληματική ηλιθιότητα κάποιου ανεγκέφαλου και άρρωστου ανθρώπου. Γιατί όλα τείνουν προς κάποιον ψυχολογικά ασθενή ο οποίος, με απλά λόγια, την βρίσκει, με το να βάζει φωτιές, να τρομοκρατεί και να ταλαιπωρεί τόσους ανθρώπους.
  • Ø Και αναφέρομαι σε τρομοκρατία, γιατί πως αλλιώς να αποκαλέσω το συναίσθημα που έχεις όταν φεύγεις από το σπίτι σου για να πας στην δουλειά, στο μπάνιο , σε διακοπές ή μιαν απλή βόλτα και δεν ξέρεις όταν επιστρέψεις ποια εικόνα θα αντικρίσεις.
  • Ø Και αναφέρομαι σε οικονομικό κόστος, γιατί το πυροσβεστικό ελικόπτερο κοστίζει 35.000 (!!!) ευρώ κάθε ημέρα. Για να υπολογίσετε και το κόστος των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων (καύσιμα αυτοκινήτων, μισθοί κλπ) , χρήματα που τα πληρώνουμε όλοι μας, τότε θα συνειδητοποιήσετε σε τι αναφέρομαι.
  • Ø Και εάν σε όλα αυτά συνυπολογίσετε και το κόστος των ζημιών που προκαλούν οι πυρκαγιές και στις περιουσίες και στο φυσικό περιβάλλον, τότε νομίζω πως δεν θα βρεθεί ούτε ένας που θα αδιαφορήσει , είτε για να βοηθήσει στον εντοπισμό και την σύλληψη του ανεγκέφαλου είτε για να βοηθήσει στην άμεση επέμβαση και στην κατάσβεση μιας πυρκαγιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου