Αναζήτηση

Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

ΤΑΣΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ; ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΚΥΔΩΝΙΑ


  • Ø Την προηγούμενη Κυριακή πήγα – ιδιωτικά - στην κεντρική παραλία του Σταυρού στον Δήμο Ακρωτηρίου και την επόμενη ημέρα έτυχε να πάω στην παραλία του Γλάρου του Δήμου Νέας Κυδωνίας για την εκεί ανάρτηση της Γαλάζιας σημαίας.
  • Ø Η κατάσταση που αντίκρισα ήταν νύχτα με μέρα. Στην μεν κεντρική παραλία του Σταυρού έπρεπε να προσέχω διαρκώς τον γιό μου να μην πάρει κάποιο από τα αμέτρητα σκουπίδια που ήταν πεταμένα στην αμμουδιά, στην δε παραλία του Γλάρου θα μπορούσα να κάνω ακόμη και αμμόλουτρο από την πεντακάθαρη χρυσαφένια αμμουδιά.
  • Ø Η πρώτη παραλία ήταν γεμάτη από αποτσίγαρα (ακόμη και αναπτήρες ή ότι άλλο θέλετε), η δεύτερη ήταν γεμάτη με …τασάκια !!!. Ναι, όσο κι αν φαίνεται απίστευτο είναι πέρα ως πέρα αληθινό.
  • Ø Ο Δήμος Νέας Κυδωνίας έφτιαξε κάποια χάρτινα χωνάκια με σχέδια και μηνύματα για την προστασία του περιβάλλοντος, τα οποία, το ξενοδοχείο που είναι στην περιοχή του Γλάρου και διαχειρίζεται η Grecotel , βάζει υπαλλήλους να τα τοποθετούν σε τακτές αποστάσεις – ειδικά στην περιοχή που δεν είναι οι ξαπλώστρες του ξενοδοχείου – για να σβήνουν εκεί τα αποτσίγαρά τους οι λουόμενοι.
  • Ø Επιπλέον κάθε πρωί, εργαζόμενοι του ξενοδοχείου με ειδικό μηχάνημα κοσκινίζουν την αμμουδιά σε ΟΛΟΚΛΗΡΗ την παραλία και όχι μόνο στο τμήμα της μπροστά από το ξενοδοχείο, για να είναι – και είναι – πεντακάθαρη.
  • Ø Έχοντας μπροστά μου αυτές τις δύο διαφορετικές εικόνες αναλογιζόμουν. Πως είναι δυνατόν κάποιοι να επιμένουν να ρίχνουν όλες τις ευθύνες για την μείωση της τουριστικής κίνησης στο – συνήθως – εύκολο και βολικό στόχο που είναι το κράτος.
  • Ø Ποιοι και πόσοι αναλογίζονται τι κάνουν οι ίδιοι για την προσέλκυση των επισκεπτών.
  • Ø Ποιοι και πόσοι αναλογίζονται τι προσφέρουν στους επισκέπτες για να έρθουν και να ξαναέρθουν φέρνοντας και άλλους μαζί τους.
  • Ø Γιατί η αλήθεια είναι μια και πρέπει να λέγεται. Ολόκληρος ο προϋπολογισμός του κράτους να διατεθεί για την τουριστική διαφήμιση της χώρας ή αν θέλετε ακόμη και μόνο του Νομού Χανίων, τα λεφτά αυτά θα πάνε τσάμπα εάν οι επισκέπτες που θα έρθουν βρουν βρώμικες παραλίες, βρώμικους δρόμους, τιμές πολύ ακριβότερες από εκείνες που βρήκαν αλλού ή θα μάθουν πως βρήκαν αλλού οι φίλοι τους και εξυπηρέτηση κατά πολύ κατώτερη από εκείνη η οποία τους διαφημίστηκε.
  • Ø Γιατί την καλύτερη διαφήμιση του τουρισμού μπορούν και πρέπει να την κάνουν οι ίδιοι οι τουριστικοί επιχειρηματίες και οι φορείς. Όσο δεν θέλουμε να το καταλάβουμε αυτό, τόσο θα βουλοπλέουμε κάθε χρόνο και θα στηριζόμαστε σε παράγοντες που εξαρτώνται από τους άλλους.

1 σχόλιο:

  1. Το καλλίτερο από όλα θα ήταν, όταν καπνίζουμε στη παραλία, να παίρνουμε και τα απότσίγαρα μαζί μας. Αυτοί που το κάνουν είναι ελάχιστοι και οι λοιποί τους κοροϊδεύουν! Το τραγικό είναι ότι σε αρκετές παραλίες που υπάρχουν ενοικιαζόμενες ξαπλώστρες και ομπρέλες, προς 7 και βάλε Ευρώ, δεν προσφαίρουν τασάκια. Πάς να ξαπλώσεις και βλέπεις πιό πολλές τις γόπες από τους κόκους της άμμου. Όσο για τη μπόχα της τσιγαρίλας; ΙΩΔΕΙΟ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΑΥΡΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή