Αναζήτηση

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ : ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΘΟΥΜΕ ;

  • Ø Και επειδή κάποιοι περιφέρουν την μείωση στην τουριστική κίνηση εν είδη σκιάχτρου για να τρομάζουν τους ιθαγενείς, έψαξα και βρήκαν κάποια πολύ ενδιαφέροντα αριθμητικά στοιχεία και μάλιστα επίσημα.
  • Ø Σύμφωνα λοιπόν με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας η άφιξη επιβατών από το εξωτερικό στο αεροδρόμιο Χανίων στην δεκαετία 1997 – 2007 στην κυριολεξία διπλασιάστηκε. Ναι η αύξηση ήταν 100% καθώς το 1997 έφτασαν στο αεροδρόμιο από το εξωτερικό 331.475 επιβάτες και το 2007 ήταν 683.669.
  • Ø Επιπλέον, με εξαίρεση το 2004 που υπήρξε μια πολύ μικρή μείωση, όλες τις υπόλοιπες χρονιές υπήρχε μια σταθερή αύξηση των αφίξεων από το εξωτερικό. Λογικό λοιπόν να τρομάζουν κάποιοι με την δεδομένη μείωση φέτος. Όμως αναρωτιούνται για το ενδεχόμενο να έχουμε πιάσει κορυφή;
  • Ø Δηλαδή εκτός της οικονομικής κρίσης, μήπως κάποια στιγμή πρέπει να γίνει μια παύση στην τουριστική ευφορία για να αναρωτηθούμε και εμείς για το που πάμε; Που θέλουμε να φτάσουμε ; Με ποιόν τρόπο θα προσελκύσουμε τουρίστες από το εξωτερικό; Τι τους προσφέρουμε καλύτερο από άλλους για να μας ξαναέρθουν και να φέρουν και τους φίλους τους;
  • Ø Και μην μιλήσετε για SeaSun Sex , γιατί με αυτά πλέον τους χορτάσαμε και τα προσφέρουν και άλλοι και μάλιστα φθηνότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου