Αναζήτηση

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

ΜΕ ΤΑ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΜΑΣ…ΜΑΡΑΝΕ

  • Ø      Διάβαζα την ανακοίνωση της νέας αεροπορικής εταιρείας που εκτελεί δρομολόγια στην γραμμή Χανιά – Αθήνα και η οποία, για κάποιο χρονικό διάστημα, φαντάζομαι συμβολικά, όρισε ως τιμή εισιτηρίου στην γραμμή Χανιά – Αθήνα το ένα (1) ευρώ, το οποίο – λέει – με τους φόρους θα φτάνει στα 19-20 ευρώ.
  • Ø      Και αναρωτήθηκα. Μα πόσοι είναι τελικά αυτοί οι φόροι αεροδρομίου; Και την απάντηση μου την έδωσε η ερώτηση του Στέλιου του Νικηφοράκη προς τον υπουργό μεταφορών από την οποία αποκαλύπτεται πως τα Ελληνικά αεροδρόμια είναι τα πιο ακριβά από όλους τους άλλους τουριστικούς προορισμούς.
  • Ø      Μάλιστα στην ερώτησή του ο Χανιώτης βουλευτής έχει και σχετική λίστα. Απολαύστε με τι ποσά – φόρους επιβαρύνεται το εισιτήριο του κάθε επισκέπτη σε διάφορα αεροδρόμια : Αθηνών 29 ευρώ. Χανίων και Ηρακλείου 19 ευρώ, Λονδίνο – Άμστερνταμ 18 ευρώ, Στοκχόλμη 17 ευρώ, Λισαβόνα 14 ευρώ, Βερολίνο 12 ευρώ, Μιλάνο 11 ευρώ, Βαρκελώνη, Μαδρίτη, Μαγιόρκα 7,5 ευρώ.
  • Ø      Δηλαδή τα αεροδρόμια της Κρήτης έχουν μεγαλύτερο φόρο απ’ ότι το αεροδρόμιο του Λονδίνου , φόρος ο οποίος προστίθεται στα τουριστικά πακέτα και μετά εμείς ασχολιόμαστε για το εάν θα ωφεληθεί ο…τουρισμός με την μείωση κατά 1,5% του τέλους των δήμων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου