Αναζήτηση

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Η ΧΩΡΑ ΟΠΟΥ ΑΝΘΕΙ Η ΦΑΙΔΡΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΑ

  • Ø Αντιγράφω από το λεξικό : «χώρα όπου ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα» : Σκωπτικός χαρακτηρισμός της Ελλάδας, ως χώρας από την οποία απουσιάζει η σοβαρότητα στην αντιμετώπιση καταστάσεων και προβλημάτων. Ειρωνική αναφορά σε παλαιότερη στομφώδη (και εξωπραγματική) ωραιοποίηση της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, η φράση προέρχεται από το ποίημα του 'Aγγ. Βλάχου «Η γη της Ελλάδος», που διακωμώδησε το περιοδικό της εποχής Ραμπαγάς (: Ξεύρεις τήν χώραν πού ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα/ πού κοκκινίζ' η σταφυλή/ και θάλλει η ελαία;).
  • Ø Οποιαδήποτε ομοιότητα - με το θέμα των φόρων του αεροδρομίου και πρωτίστως με το ότι το Φθινόπωρο το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (επί Αλ.Κοντού) συμφωνούσε με την μελέτη της Νομαρχίας Χανίων αναδιάρθρωση των εσπεριδοειδών ενώ τώρα (επί Σ.Χατζηγ-άκη) προβάλλει προσκόμματα - είναι απλώς συμπτωματική.
  • Ø Τελικά σε αυτή την χώρα αποδυκνείεται πως όταν γίνεται η τελετή παράδοσης και παραλαβής των διαφόρων υπουργείων, αυτή αφορά στις καρέκλες και στα γραφεία και όχι στις πολιτικές ή στις δεσμεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου