Αναζήτηση

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

«ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤΗΣ….ΜΙΧΑΛΟΥΣ»

  • Ο κύριος που βλέπετε στην φωτογραφία ονομάζεται Κώστας Μίχαλος και είναι πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Αυτός ο κύριος είχε την φαεινή ιδέα να προτείνει στην κυβέρνηση την μείωση της εργάσιμης εβδομάδας σε 3 ή 4 ημέρες με ταυτόχρονη μείωση των μισθών των εργαζομένων. Και αυτό , έως ότου, λέει ο κύριος Μίχαλος, να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση
  • Μόνο που μάλλον «χρωστάει της Μιχαλούς» , καθώς δεν εξήγησε στους επιχειρηματίες –μέλη του ΕΒΕΑ, πως θα ξεπεράσουν την οικονομική κρίση, όταν οι εργαζόμενοι – καταναλωτές δεν θα έχουν χρήματα για να αγοράσουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που οι ίδιοι πουλάνε.
  • Και ενώ η συγκεκριμένη ανεκδιήγητη πρόταση συνάντησε τις αντιδράσεις όλων των συνδικαλιστικών φορέων, ευτυχώς, δεν «τσίμπησε» η κυβέρνηση και η Υπουργός Εργασίας διαχώρισε την θέση της τονίζοντας πως η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει στην κρίση να διαταράξει τις εργασιακές σχέσεις και υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση θα εμείνει στην πολιτική για πλήρη και ποιοτική απασχόληση.
  • Επίσης αποστάσεις από τον απερίγραπτο αυτό κύριο κράτησε και η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων, ενώ την πρόταση απέρριψε ασυζητητί και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών.
  • Όμως δεν του έφταναν του κ.Μίχαλου αυτά τα κατορθώματα, αλλά επιπλέον σε συνάντηση με την διοίκηση του ΙΚΑ, είχε το θράσος να ζητήσει να σταματήσουν οι έλεγχοι στις επιχειρήσεις κατά την περίοδο της κρίσης.
  • Μάλλον η επόμενη απαίτησή του θα είναι να σταθούμε όλοι σε μιαν πλατεία σκυμμένοι και με κατεβασμένα τα παντελόνια…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου