Αναζήτηση

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

ΕΛΛΑΣ – ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ Π……Σ

  • Ø      Την ίδια ώρα που φουντώνουν οι κοκορομαχίες της αντιπολίτευσης για το ποιος «έφαγε» πιο πολύ με το αλισιβερίσι με τους καλογέρους – businessmen , οι νέοι άνθρωποι, μαθητές και μαθήτριες ολόκληρης της χώρας και στα Χανιά, φωνάζουν στους δρόμους : «Ελλάς – Ελλάς το κράτος της που..ιας».
  • Ø      Και βέβαια όσοι από τους πολίτες που βρίσκονται στα πεζοδρόμια ακούν το συγκεκριμένο σύνθημα δεν μπορούν να κάνουν τίποτε άλλο από το να κουνούν τα κεφάλια τους συγκαταβατικά και με μικρή δόση ζήλιας , επειδή οι νέοι μπορούν να φωνάζουν δημόσια ότι εκείνοι λένε ιδιωτικά.
  • Ø      Πάντως ιδιαίτερη εντύπωση έχουν προκαλέσει οι άψογα οργανωμένες διαδηλώσεις των μαθητών στα Χανιά τις τελευταίες ημέρες. Αποσκοπώντας, προφανώς, να προκαλέσουν την μικρότερη δυνατή ενόχληση, και διατηρώντας το δικαίωμά τους να διαδηλώνουν, μαθητές και μαθήτριες , όχι μόνο κλείνουν τους δρόμους ,για όσο γίνεται μικρότερο χρονικό διάστημα, αλλά επιπλέον, διευκολύνουν τα οχήματα που έχουν μπλοκαριστεί και έχουν προκαθορισμένο αυστηρά πρόγραμμα της κινητοποίησης και πορείας.
  • Ø      Ευχόμενος να μην διαψευστώ , θεωρώ ότι εάν αφεθούν οι μαθητές και μαθήτριες να διαδηλώνουν χωρίς «πάτρωνες» , μπορούν κάλλιστα να δώσουν μαθήματα σωστής οργάνωσης και σε πολλούς άλλους πιο «έμπειρους» σε ανάλογες κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου