Αναζήτηση

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008

ΠΕΡΙ «ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ» ΚΑΙ «ΞΥΛΙΝΟΥ ΛΟΓΟΥ»

  • Ø      Για πολλοστή φορά, πολύς λόγος γίνεται για τους διαβόητους «κουκουλοφόρους». Μια συζήτηση που ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια, συνεχίζεται και όπως φαίνεται θα συνεχίζεται. Πάντως χθες μου είπαν κάτι, εν είδη ανεκδότου, που νομίζω ότι αξίζει να το μεταφέρω.
  • Ø      “Γιατί ένας συγκεκριμένος «κουκουλοφόρος» πέταξε μια πέτρα στο κεφάλι ενός συγκεκριμένου αστυνομικού; Γιατί την προηγούμενη ημέρα ο εν λόγω αστυνομικός τον είχε «χώσει» σε κακή βάρδια…”
  • Ø      Πάντως με αφορμή και τις καταλήψεις ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών και την μετάδοση μηνυμάτων από τον «αντιεξουσιαστικό χώρο» ή από «συλλογικότητες» , όπως και να αποκαλούνται, δεν μπορώ να μην σχολιάσω τον «ξύλινο» λόγο που ακούγεται σε πολλά από τα μηνύματα.
  • Ø      Λέξεις, φράσεις και προτάσεις με κλισέ και αρκετά δυσνόητες από τον απλό πολίτη, δηλαδή από εκείνον από τον οποίο ζητούν συμπαράσταση και συμμετοχή. Για να μην αναφερθώ στο ότι είναι αρκετά παράδοξο να «αξιοποιείς» ένα Μέσο Ενημέρωσης για να μεταδώσεις τα μηνύματά σου , καταγγέλλοντας ταυτόχρονα αυτό το Μέσο και ζητώντας από τους τηλεθεατές ή ακροατές να το κλείσουν !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου