Αναζήτηση

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ…ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ



  • Τελικά δεν θα μπορούσα να φανταστώ πως μπορεί ένας δικηγόρος να είναι χειρότερος από τον πελάτη του που κατηγορείται για εν ψυχρώ δολοφονία.
  • Και όμως, έμελλε να το δούμε και αυτό με πρωταγωνιστή – για πολλοστή φορά – τον γνωστό σκανδαλοθήρα μεγαλοδικηγόρο ο οποίος με τις θρασείς δημόσιες δηλώσεις του, προκάλεσε για δεύτερη φορά – μετά την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου - την Ελληνική κοινωνία.
  • Γιατί ακόμη και εάν δεχθώ πως ένας κατηγορούμενος και μάλιστα με τόσο βαριές κατηγορίες, μπορεί να πει ότι νομίζει ότι θα «ελαφρύνει» την θέση του (άσχετα εάν τελικά την επιβαρύνει, ενώ κανονικά θα έπρεπε να του ασκηθεί και αυτεπάγγελτα δίωξη και για περιύβριση νεκρού).
  • Ποιος μπορεί να δεχθεί από έναν δικηγόρο να συμπεριφέρεται με τέτοιον ποταπό τρόπο παραβιάζοντας κάθε κανόνα και της δικής του δεοντολογίας, όπως σωστά επισημαίνει και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών ;
  • Μάλιστα στην ανακοίνωση του ΔΣΑ τονίζεται πως για τις δηλώσεις του ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη, ενώ από τον Μάιο του 2008 έχει αποφασιστεί η οριστική διαγραφή του εν λόγω δικηγόρου η οποία εκκρεμεί στον Άρειο Πάγο.
  • Σε ότι αφορά στο υπόμνημα του δολοφόνου, θεωρώ πως μόνο και μόνο το ψέμα που αναγράφει περί τάχα δήθεν αποβολής του Αλέξανδρου από το ιδιωτικό σχολείο κάτι που διαψεύστηκε άμεσα από το ίδιο το σχολείο, όχι μόνο δείχνει την συνολική του αναξιοπιστία, αλλά επιπλέον κάνει φανερό πως είναι τόσο αδίστακτος που δεν διστάζει να προσβάλει έναν νεκρό, έστω και με ψέματα, για να την βγάλει ο ίδιος καθαρή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου