Αναζήτηση

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ

  •       Την ίδια ώρα κάποιοι «αετονύχιδες» φαίνεται πως μυρίστηκαν ψητό και είπαν να πέσουν με τα μούτρα στο φαί.
  •       Η Εφορεία Νεότερων Μνημείων που βρίσκεται στο Ηράκλειο αν και είναι αρμόδια μόνο με τα κτίρια που χρονολογούνται μετά το 1830 και τα οποία έχουν κηρυχθεί ως διατηρητέα μνημεία, προσπαθεί να «χωθεί» και στα θέματα της παλιάς πόλης και όχι μόνο.
  •       Oι πληροφορίες μας λένε πως καταγγελίες από πολίτες και από άλλες περιοχές του Νομού έχουν φθάσει μέχρι και στον Νομάρχη Χανίων , ενώ φαίνεται πως κάποια πράγματα έχουν φθάσει σε τέτοιο απροχώρητο σημείο που αναγκάστηκε το ΤΕΕ/ΤΔΚ να στείλει επιστολή στον Μιχάλη τον Λιάπη ζητώντας του, εμμέσως πλην σαφώς να «μαζέψει» κάποιον ο οποίος νομίζει πως βρήκε την κότα που κάνει τα χρυσά αυγά.
  •             Δυστυχώς οι Νόμοι περί Τύπου δεν μου επιτρέπουν να γράψω περισσότερα, αλλά ο νοών νοήτο.
  •             Θεωρώ πως τώρα , αυτή την χρονική στιγμή που κάποια πράγματα στην παλιά πόλη των Χανίων, επιτέλους μπαίνουν σε σωστή βάση, έγκαιρα πρέπει να κινηθούν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες από τον Δήμο Χανίων, την Νομαρχία, τον Σύλλογο Καταστηματαρχών του Ενετικού λιμένα και το Υπ.Πολιτισμού προκειμένου να σταματήσει η ανάμιξη στα της παλιάς πόλης, μιας υπηρεσίας που προσπαθεί να αναμιχθεί εκεί που δεν έχει αρμοδιότητα.
  •       Εάν θέλει αντικείμενο ενασχόλησης η Εφορεία Νεότερων Μνημείων, μπορεί να το βρει σε άλλες περιοχές. Για παράδειγμα υπάρχει η Χαλέπα με το σπίτι του Ελ.Βενιζέλου και τα άλλα αρχοντικά. Αρκεί βέβαια πρώτα απόλα να επαναλειτουργήσει στα Χανιά το γραφείο της Εφορείας το οποίο το κλείσανε, άγνωστο για ποιόν λόγο.
  •            Διαφορετικά, εάν μας υποχρεώνουν να πηγαίνουμε στο Ηράκλειο, όπου είναι η έδρα της Εφορείας αυτής,  θα αναγκαστούμε και εμείς να προσφύγουμε στον ΟΗΕ για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου