Αναζήτηση

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΛΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ


  • Χαρακτηριστική είναι η μελέτη του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας σύμφωνα με την οποία το 2009 θα είναι πολύ δύσκολη χρονιά για 1,5 δισεκατομμύριο εργαζόμενους με μισθό ή μεροκάματο καθώς το εισόδημά τους αναμένεται να μειωθεί κατά 0,5%.
  • Σύμφωνα μάλιστα με την μελέτη τα τελευταία δέκα χρόνια η εξέλιξη των μισθών δεν ήταν ανάλογη των ρυθμών ανάπτυξης. Το ποσοστό των μισθών επί του ΑΕΠ μειώθηκε, ενώ παράλληλα αυξήθηκε το ποσοστό των κερδών των επιχειρήσεων. Επίσης, η ψαλίδα των μισθών άνοιξε περισσότερο τα τελευταία χρόνια στα 2/3 των χωρών που εξετάστηκαν.
  • «Εάν οι εργαζόμενοι έχουν στη διάθεσή τους λιγότερα χρήματα, προκειμένου να αγοράσουν αγαθά ή υπηρεσίες, τότε η κατανάλωση θα σημειώσει υποχώρηση. Και η μείωση της κατανάλωσης θα οξύνει ακόμη περισσότερο την κρίση και θα καθυστερήσει την πορεία προς την ανάκαμψη» επισημαίνεται από τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας.
  • Και αυτή την απλή αλήθεια την οποία βιώνουν οι εργαζόμενοι με μισθό ή μεροκάματο και οι συνταξιούχοι που αποτελούν και τους βασικούς καταναλωτές, δεν μπορούν ή δεν θέλουν να την καταλάβουν κάποιοι.
  • Σε όλους αυτούς λοιπόν αφιερώνω και την γνωστή και απλή ρήση «έλλειψη χρημάτων,στάση εμπορίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου