Αναζήτηση

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΔΑΚΤΥΛΑ ΔΕΝ ΕΝΑΙ ΙΔΙΑ

  • Ευτυχώς όμως που υπάρχουν και εκείνοι που επιβεβαιώνουν την ρήση πως «δεν είναι ίδια όλα τα δάχτυλα». Και σε αυτό πρωταγωνιστεί η Εκκλησία της Κρήτης και οι ταγοί της.
  • Άλλωστε φωτεινά παραδείγματα και σε αντιδιαστολή άλλων περιπτώσεων, θα μπορούσα να αναφέρω τις Μονές Χρυσοπηγής και Αγίας Τριάδος, όπου μοναχοί και μοναχές, αξιοποιούν την περιουσία των μοναστηριών προς όφελος και των τοπικών κοινωνιών.
  • Όμως θα ήθελα να επισημάνω ιδιαίτερα την τεράστια κοινωνική παράδοση της Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου. Μια παράδοση τα θεμέλια της οποίας τέθηκαν από τον Σεβασμιώτατο «παπούλη» της Κρητικής Εκκλησίας, τον Ειρηναίο, και τώρα συνεχίζεται από τον διάδοχό του Αμφιλόχιο.
  • Μάλιστα στην εκδήλωση της Κυριακής για την θεμελίωση του πολύκεντρου νεολαίας, ο Σεβασμιώτατος Αμφιλόχιος είπε μια φράση για τον ρόλο του πολύκεντρου στους νέους την οποία θα πρέπει να σκεφτούμε πολύ καλά όλοι εμείς οι…μεγαλύτεροι.
  • «… Να προσφέρει στα πολλά αδιέξοδα της καθημερινότητας των νέων μας, μια ανακούφιση, μια ανάσα, μια ελπίδα, ώστε να μπορούν να οραματίζονται το μέλλον τους και να μην πορεύονται σαν τσακισμένα καράβια μέσα από τις απογοητεύσεις καθώς βλέπουν όλους εμάς τους μεγαλύτερους, να τους οδηγούμε από απογοήτευση σε απογοήτευση».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου