Αναζήτηση

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΥΙΑ ΚΑΙ Ο…ΓΕΩ..ΠΟΝΟΣ

  • Πηγαίνοντας προχθές σε συνέντευξη Τύπου στα νέα γραφεία του ΟΑΔΥΚ στην Αγυιά, αναρωτιόμουν για το εάν ο Οργανισμός έχει πλέον απεμπολήσει τον αναπτυξιακό του ρόλο, εάν έχει εγκαταλείψει τους αγρότες στο έλεος της λειψυδρίας και εάν έχει σταματήσει να αναλαμβάνει μελέτες και έργα.
  • Και όλα αυτά, βασιζόμενος στις απόψεις που εκφράζει συχνά – πυκνά ο γεωπόνος της οδού Σφακίων αναφορικά με την ολοκληρωτική καταστροφή που θα επέλθει στην αγροτική οικονομία και στο εισόδημα των αγροτών , όταν μετεγκατασταθεί η αγροτική αυτή υπηρεσία από το κέντρο της πόλης των Χανίων σε μιαν αγροτική περιοχή.
  • Και όμως. Είδα υπαλλήλους συνηθισμένους να βρίσκονται δίπλα στην πλατεία 1866 όπου ήταν από την αρχή τα γραφεία του ΟΑΔΥΚ, να εργάζονται ακόμη περισσότερο αποδοτικά και πολύ πιο άνετα. Είδα τεράστιους χώρους στάθμευσης. Είδα μέχρι και κυλικείο. Και η απόσταση από το κέντρο, λίγα λεπτά της ώρας.
  • Βέβαια, δεν είδα εμπορικά καταστήματα όπου θα μπορούσαν κάποιοι υπάλληλοι – εν ώρα εργασίας – να κάνουν τις αγορές τους. Επίσης δεν είδα δημόσιες υπηρεσίες ή τράπεζες, όπου επίσης κάποιοι υπάλληλοι θα μπορούσαν – πάλι εν ώρα εργασίας – να κάνουν τις πληρωμές ή άλλες προσωπικές τους δουλειές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου