Αναζήτηση

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ

  • Η τεράστια επιτυχία της συνολικής παρουσίασης των αποτελεσμάτων των τροχαίων ατυχημάτων που συνδιοργάνωσαν το Νοσοκομείο Χανίων με το Τμήμα Τροχαίας Χανίων κατέδειξε πως οι νέοι άνθρωποι, όταν τους πλησιάσεις σωστά και τους μιλήσεις στην γλώσσα τους ακούν ή μάλλον…βλέπουν.
  • Γιατί η σημερινή «γλώσσα» των νέων, με τα καλά και τα άσχημά της, είναι η εικόνα. Και στην διάρκεια των δύο εβδομάδων πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων, στο Νοσοκομείο Χανίων, επαληθεύτηκε η γνωστή παροιμία που λέει πως «μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις».
  • Όπως και να γίνει, μια ομιλία , σκέτη, είναι τελείως βαρετή. Όταν όμως η ομιλία συνοδεύει τις πραγματικές εικόνες των αποτελεσμάτων των τροχαίων και στα οχήματα και στους ανθρώπους, τότε , όχι μόνο δεν είναι βαρετή, αλλά προβληματίζει. Γιατί οι λέξεις μπορεί να ξεχαστούν, όμως οι εικόνες όχι.
  • Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν, στους δύο Γιώργηδες, τον Αρχοντάκη του Νοσοκομείου και τον Λιμπινάκη της Τροχαίας, αλλά και σε όλους εκείνους που συντέλεσαν στην συνολική διοργάνωση των εκδηλώσεων.
  • Και επειδή η έκθεση με τα τρακαρισμένα οχήματα στο προαύλιο του Νοσοκομείου δεν μπορεί να μείνει εκεί επ’ άπειρον , θα πρότεινα να συνεχιστούν οι εκπαιδευτικές επισκέψεις μαθητών στην μάντρα όπου καταλήγουν τα τρακαρισμένα οχήματα μετά από τροχαία ατυχήματα. Έτσι κι αλλιώς εκεί τα «εκθέματα» αλλάζουν συχνά και δυστυχώς προστίθενται καινούργια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου