Αναζήτηση

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

ΘΕΛΟΥΜΕ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ Ή ΌΧΙ ;



  • Τα γαλήνια νερά του εφησυχασμού μας ήρθε να ταράξει η πρόθεση μιας εταιρείας για την εγκατάσταση δεξαμενών υγρών καυσίμων στο Πέρα Πλατάνι της Σούδας. Και βεβαίως δεν είμαι αρμόδιος για να κρίνω εάν είναι σωστό ή όχι (παρά του ότι πολλοί δηλώνουν αρμόδιοι έχοντας και άποψη περι του αντιθέτου).
  • Όμως δεν μπορώ παρά να υπενθυμίσω, ειδικά σε εκείνους που ήταν στην προηγούμενη Νομαρχιακή εξουσία επί οκτώ χρόνια και τώρα προσποιούνται τις μωρές παρθένες, ότι το θέμα δεν είναι κάτι το νέο. Απλώς το αφήνουμε, έχοντας υπόψιν μας την παροιμία που λέει πως όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα χρόνια κοσκινίζει.
  • Μήπως και με αφορμή την αναγκαιότητα μετεγκατάστασης των δεξαμενών υγρών καυσίμων από τον Άγιο Ονούφριο, δεν είχε συσταθεί με απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου επιτροπή για να εξετάσει χώρους για τις δεξαμενές;
  • Μήπως αυτή η επιτροπή δεν κατέληξε σε συγκεκριμένες προτάσεις τις οποίες κάποιοι τις έβαλαν σε ένα συρτάρι και τώρα θέτουν ως μέγα ζήτημα την αναγκαιότητα χωροθέτησης;
  • Μήπως, εάν τελικά γίνει και η εγκατάσταση των δεξαμενών στο Πέρα Πλατάνι, θα είμαστε ο μοναδικός Νομός στην Κρήτη με δύο διαφορετικούς χώρους όπου θα υπάρχουν δεξαμενές υγρών καυσίμων;
  • Μήπως τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά και εμείς – για να μην γίνει τίποτε – τα κάνουμε πολύπλοκα;
  • Δεδομένο ένα. Χρειάζεται ένας ενιαίος χώρος για την εγκατάσταση όλων των δεξαμενών υγρών καυσίμων. Δεδομένο δύο. Αυτός ο χώρος πρέπει να είναι παραλιακός και – για οικονομικούς λόγους – δεν μπορεί να είναι ούτε Νότια, ούτε Δυτικά.
  • Άρα τι απομένει ; Οι παραλιακές περιοχές από τον Δήμο Γεωργιούπολης μέχρι τον Δήμο Κισάμου. Οι πληροφορίες λένε ότι σε αυτήν την έκταση υπάρχουν και οι προτάσεις της επιτροπής. Ας γίνει λοιπόν, από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, μια πιο επισταμένη έρευνα και από ειδικούς και ας υπάρξει μια και μόνο πρόταση για την χωροθέτηση δεξαμενών υγρών καυσίμων και με όποιο πολιτικό ή τοπικιστικό κόστος. Ακόμη και εάν κριθεί το Πέρα Πλατάνι ως ο καταλληλότερος χώρος.
  • Όλα αυτά βεβαίως εάν θέλουμε να αυξηθεί ο ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών καυσίμων και να τερματιστεί το ολιγοπώλιο. Διαφορετικά ας μείνουμε στην μιζέρια μας και ας πάψουμε να υποδυόμαστε πως ασχολούμαστε με θέματα που αφορούν στους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου