Αναζήτηση

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

ΙΔΟΥ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΤΙΚΩΝ ΜΠΑΛΩΜΑΤΩΝ


  • Αρχές Σεπτεμβρίου με εργολαβία του ΥΠΕΧΩΔΕ ξεκίνησε να κατασκευάζεται το μπάλωμα στον κόμβο της εθνικής οδού Χανίων – Αεροδρομίου με τον δρόμο προς Κουνουπιδιανά μπροστά από το Δημαρχείο Ακρωτηρίου. Το έργο διεκόπει λόγω των απολύτως δικαιολογημένων αντιδράσεων των κατοίκων του Αργουλιδέ αφού οι φωστήρες μελετητές τους έκλεισαν τον μοναδικό δρόμο προς τα σπίτια τους.
  • Όμως ο μήνας τελειώνει και ο κόμβος, αλλά και η εθνική οδός παραμένει στα ίδια χάλια με το ξηλωμένο οδόστρωμα που είναι άκρως επικίνδυνο για τους οδηγούς και κυρίως για τους μοτοσικλετιστές.
  • Οι καταστάσεις που βιώνουν οι οδηγοί είναι τραγελαφικές καθώς από τον ημιτελή κόμβο δεν μπορούν να διέλθουν ταυτόχρονα δύο αυτοκίνητα, ειδικά εάν συνυπολογιστεί πως από εκεί περνούν πολλά βυτιοφόρα υγρών καυσίμων λόγω των δεξαμενών του Αγίου Ονουφρίου.
  • Και καλά , τους κατοίκους του Ακρωτηρίου και τους εκατοντάδες εργαζόμενους στην περιοχή κάποιοι τους έχουν γραμμένους στα παλιά τους τα παπούτσια. Δεν υπάρχει ένας να σκεφτεί ότι ο συγκεκριμένος δρόμος αφορά στο αεροδρόμιο Χανίων;
  • Από τον Νομάρχη, τους Δημάρχους και όλους εκείνους που τον χρησιμοποιούν, ούτε ένας σκέφτηκε πως κινδυνεύουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους; Δεν υπάρχει ούτε ένας να σκεφτεί πως ο συγκεκριμένος δρόμος – καρμανιόλα , με τις απαράδεκτες στροφές, τις λακκούβες, τα σαμαράκια, που διέρχεται μέσα από δύο χωριά , είναι η ΠΡΩΤΗ και η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ εικόνα που αποκομίζουν οι χιλιάδες επισκέπτες από τα Χανιά;
  • Ελπίζω πως τουλάχιστον οι τουριστικοί φορείς, που τελευταία ενώνουν τις δυνάμεις τους, θα αντιληφθούν το μέγεθος του προβλήματος και θα πιέσουν προς πάσα κατεύθυνση για την πλήρη ανακατασκευή του δρόμου από τον Προφήτη Ηλία μέχρι το αεροδρόμιο. Γιατί εάν περιμένουμε από τους τοπικούς άρχοντες, έχω την εντύπωση πως αυτοί ψάχνοντας για την καθημερινότητα των πολιτών, έχασαν τα αυγά και τα πασχάλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου