Αναζήτηση

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2008

Β.Ο.Α.- ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ


  • Δεν γνωρίζω, πότε και ποιος , μελέτησε (αν μελέτησε) την διασταύρωση της επονομαζόμενης και ως «Εθνικής» οδού Χανίων – Ρεθύμνου με τον δρόμο που οδηγεί προς τα Μεγάλα Χωράφια και προς τον αρχαιολογικό χώρο της Απτέρας. Όμως όπως και να έγινε, απορώ. Ουδείς σκέφτηκε ότι με τον τρόπο που έγινε η διασταύρωση και ειδικά η νησίδα στην είσοδο και έξοδο προς τα Μεγάλα Χωράφια, όποιος κατευθύνεται από το Ρέθυμνο προς την διασταύρωση θα χάσει τα αυγά και τα πασχάλια.
  • Ο λόγος είναι πως ενώ δημιουργήθηκε μια νησίδα, στο σημείο εκείνο η λωρίδα του δρόμου που οδηγεί από τα Μ.Χωράφια προς την Εθνική οδό, έχει διπλάσιο πλάτος από την λωρίδα που οδηγεί από την Εθνική οδό προς τα Μεγάλα Χωράφια, ενώ και η σηματοδότηση, αν και υπάρχει, σίγουρα δεν επαρκεί για εκείνον τον επισκέπτη που βρίσκεται πάνω στην Εθνική οδό και θέλει να στρίψει αριστερά προς τα Μεγάλα Χωράφια και ειδικά προς την αρχαία Απτέρα την οποία επισκέπτονται και πολλοί τουρίστες.
  • Και προφανώς δεν θέλω να δικαιολογήσω την κίνηση του τουρίστα που – πιθανόν – να προκάλεσε το τροχαίο ατύχημα με τον μοτοσικλετιστή ο οποίος κινείτο κανονικά. Όμως θεωρώ πως ο οποιοσδήποτε αλλοδαπός οδηγός βρίσκεται πάνω στην λωρίδα κυκλοφορίας από Ρέθυμνο προς Χανιά και θέλει να στρίψει προς τα Μεγάλα Χωράφια, εάν δεν ξέρει τον δρόμο, τότε βλέποντας μπροστά του τον φαρδύ δρόμο, σίγουρα – υπό την πίεση και του ότι έχει σταματήσει πάνω στην εθνική – θα κάνει το λάθος και θα μπει ανάποδα.
  • Βλέπετε, εκεί στην Ευρώπη έχουνε και την κακή συνήθεια, όταν ονομάζουν έναν δρόμο ως «Εθνικό» ή κάτι ανάλογο, να θεωρούν πως ο δρόμος αυτός είναι ταχείας κυκλοφορίας, με κόμβους και χωρίς διασταυρώσεις ή άλλα παράλογα που σε αναγκάζουν να σταματάς στην μέση του συγκεκριμένου δρόμου για να στρίψεις δεξιά και αριστερά.
  • Όμως εδώ, σε αυτόν τον τόπο που περηφανεύεται πως αποτελεί το «λίκνο» της «Ευρώπης», το πώς ο Βόρειος Οδικός Άξονας – Καρμανιόλα θα μετατραπεί σε πραγματικό αυτοκινητόδρομο, αποτελεί ακόμη πεδίο, συζητήσεων, αντιπαραθέσεων και ίσως … πολιτικών «παιχνιδιών».
  • Και εάν μου πείτε, τι εννοείς με την φράση «πολιτικά παιχνίδια». Θα σας προκαλέσω να εξηγήσετε το πώς γίνεται οι δύο από τους τρεις Βουλευτές του Νομού που εκλέγονται με την κυβέρνηση , να στηρίζουν, μάλλον την πρόταση του ΤΔΚ του ΤΕΕ και όχι εκείνη του Νομάρχη που υποτίθεται πως εξελέγη με την στήριξή τους.
  • Και εάν μου πείτε τι ψάχνω να βρω. Θα σας απαντήσω πως ψάχνω να βρω δικαίωση για τους εκατοντάδες νεκρούς στην άσφαλτο. Ένα καλύτερο αύριο για τους νέους που θα πάρουν το δίπλωμα για να οδηγήσουν στον ΒΟΑ-Καρμανιόλα. Ψάχνω να βρω το τι θα κάνω με τον γιό μου όταν μετά από 18 χρόνια πάρει και αυτός δίπλωμα οδήγησης και βγει στην άσφαλτο.
  • Λέτε μέχρι τότε να είναι η ίδια κατάσταση; Εάν συνεχιστούν τα ίδια «παιχνίδια» δυστυχώς δεν το αποκλείω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου