Αναζήτηση

Τρίτη 26 Αυγούστου 2008

ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΠΑΡΧΙΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ…ΔΗΜΟΙ


  • «Και έσονται οι 25 εις σάρκας επτά». Και μάλιστα εάν εξαιρεθεί η ιδιαιτερότητα της Γαύδου, τότε , ουσιαστικά η πρόταση του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τις συνενώσεις στο Νομό Χανίων, προβλέπει την μετατροπή των παλαιών επαρχιών Σφακίων, Αποκορώνου, Σελίνου και Κισάμου σε Δήμους, ενώ η επαρχία Κυδωνίας διχοτομείται σε δύο Δήμους, λόγω και του μεγάλου αριθμού των κατοίκων.
  • Σε ότι αφορά στις ονομασίες των νέων Δήμων που προτείνονται να δημιουργηθούν, νομίζω πως δεν θα υπάρξει και ιδιαίτερο πρόβλημα. Έχουμε και λέμε. Δήμος Σφακίων, Δήμος Αποκορώνου, Δήμος Σελίνου, Δήμος Κισάμου, Δήμος Γαύδου, Δήμος Ανατολικής Κυδωνίας, Δήμος Δυτικής Κυδωνίας .
  • Αν και δεν παίρνω όρκο για τους δύο τελευταίους Δήμους, όπου θεωρώ πως η πρόταση θα ανάψει φωτιές, για να μην πω καμιά χειρότερη λέξη. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος σε ότι αφορά στις αναμενόμενες αντιδράσεις σε σχέση με την συγκεκριμένη πρόταση την οποία μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά στον «ν.Κ.».
  • Στους Δήμους Σφακίων, Αποκορώνου, Σελίνου και Κισάμου δεν αναμένονται ιδιαίτερα προβλήματα. Ίσως εκεί, στους σημερινούς Πελεκάνο και Ινναχώριο να έχουμε λίγες γκρίνιες, καθώς τα τελευταία δύο χρόνια είχε αναπτυχθεί «ένας έρωτας μεγάλος».
  • Επίσης και στον Δήμο που προτείνεται να δημιουργηθεί από Κολυμπάρι, Βουκολιές, Πλατανιά και Μουσούρους, δεν αναμένονται σοβαρά προβλήματα, καθώς ήδη οι τρεις πρώτοι συνεργάζονται στην ΔΕΥΑΒΑ, ενώ λόγω του φράγματος Βαλσαμιώτη θα αναπτυχθεί σχέση και με τους Μουσούρους.
  • Όμως ο σχετικός χαμός αναμένεται να γίνει στον Δήμο, των σχεδόν 100.000 κατοίκων (πάνω από το 50% του πληθυσμού του Νομού) ο οποίος προτείνεται να δημιουργηθεί από τους Δήμους του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος των Χανίων μαζί με τον δήμο Κεραμειών.
  • Και τα όργανα αναμένεται να αρχίσουν από την Νέα Κυδωνία η οποία εδώ και καιρό φλέρταρε και μάλιστα είχε προχωρήσει και σε αρραβώνα με τους Ανατολικούς Δήμους Πλατανιά κλπ. Σύμφωνα με την Νέα Κυδωνία ο Κλαδισός πρέπει να αποτελεί το όριο που τους χωρίζει από τους άλλους (Δυτικούς ) Δήμους με τους οποίους δεν θέλει και πολλά-πολλά.
  • Όμως με ενδιαφέρον αναμένονται οι απόψεις και των άλλων «αρχόντων», κάποιοι από τους οποίους φαίνεται να αντιμετωπίζουν , αρχικά με σκεπτικισμό, την δημιουργία ενός τόσο μεγάλου Δήμου.
  • Εξαίρεση αποτελούν οι δύο «αντίπαλοι» της αυτοδιοίκησης (ιδεολογικά, κομματικά αλλά και αυτοδιοικητικά στην ΤΕΔΚ), οι οποίοι όλως περιέργως μάλλον συμπλέουν σε αυτή την πρόταση. Τόσο ο Κυριάκος των Χανίων, όσο και ο Γιάννης της Σούδας, σύμφωνα με πληροφορίες - για δικούς του λόγους ο καθένας – βλέπουν θετικά την δημιουργία ενός μεγάλου Δήμου από όλους τους περιαστικούς Δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος των Χανίων.
  • Πάντως , ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η Γαύδος, όπου εκεί αντιστράφηκε το γνωστό «από δήμαρχος κλητήρας» καθώς ο Στρατής, εάν θα είναι και πάλι υποψήφιος, από πρόεδρος θα γίνει ο πρώτος Δήμαρχος της Γαύδου.
  • Άντε και με υπηρεσιακή Mercedes στο Σαρακήνικο, Στρατή. Και μάλιστα και με οδηγό !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου