Αναζήτηση

Παρασκευή 15 Αυγούστου 2008

ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΑ…ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ !!!


  • Την επιβολή πλαφόν στις τιμές των υγρών καυσίμων είχε ζητήσει εδώ και μήνες ο Βαγγέλης των βενζινοπωλών των Χανίων. Μόνο που , όπως και άλλοι βενζινοπώλες, ζητούσαν το πλαφόν να ισχύσει σε όλη την αγορά καυσίμων. Δηλαδή στις τιμές που πωλούν τα διυλιστήρια, οι εταιρείες καυσίμων και στα βενζινάδικα.
  • Μόνο που αντ’αυτού (του λογικού κατά την γνώμη μου μέτρου) αποφασίστηκε να επιβληθεί πλαφόν στις τιμές πώλησης των βενζινάδικων, ενώ οι υπόλοιποι θα πωλούν όσο θέλουν. Εύλογες λοιπόν οι αντιδράσεις των βενζινοπωλών που βλέπουν πως επιχειρείται «συγκράτηση» των τιμών των υγρών καυσίμων σε βάρος , μόνο της δικής τους τσέπης.
  • Και επειδή, κυρίως , τα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης, μας κατακλύζουν με «ρεπορτάζ» που εμμέσως πλην σαφώς κατηγορούν τους βενζινοπώλες για «αισχροκέρδεια», δεν απορείτε που δεν ασχολούνται με το θέμα των τιμών στις οποίες πωλούν τα καύσιμα διυλιστήρια και εταιρείες;
  • Όπως και να το κάνουμε, εκτός του ότι υπάρχουν μέσα ενημέρωσης στα οποία μέτοχοι είναι και ιδιοκτήτες των παραπάνω φορέων της αγοράς καυσίμων, είναι πολύ πιο εύκολο να κατηγορήσεις τον κυρ Βαγγέλη παρά το (χ) διυλιστήριο ή την {ψ) εταιρεία υγρών καυσίμων.
  • Όχι, ότι δεν υπάρχουν και «απατεωνίσκοι» βενζινοπώλες, όπως και σε όλα τα επαγγέλματα. Αλλά, δεν μπορώ να μην επισημάνω πως , ενώ και το Υπουργείο Ανάπτυξης, δημοσιοποιεί τις τιμές πώλησης υγρών καυσίμων από τα βενζινάδικα, υπάρχει πλήρης συσκότιση για τις τιμές που πωλούν (και τα κέρδη που έχουν) διυλιστήρια και εταιρείες καυσίμων.
  • Άλλωστε οι βενζινοπώλες βάζουν τις τιμές τους, ξεκινώντας από την τιμή που αγοράζουν. Μήπως λοιπόν θα έπρεπε πρώτα να ελεγχθεί ο προμηθευτής και μετά ο λιανοπωλητής; Ή τελικά ισχύει το ότι «το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου