Αναζήτηση

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2008

«ΛΟΥΚΕΤΟ» ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ;

  • Στο μεταξύ και ένα από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα της Κρήτης, το Πολυτεχνείο, αντιμετωπίζει άμεσα το ενδεχόμενο να βάλει «λουκέτο». Και το δυστύχημα είναι πως το «λουκέτο» το βάζουν οι ίδιοι οι φοιτητές ή έστω μια ολιγομελής μερίδα τους.
  • Τα δεδομένα είναι σαφέστατα. Πρώτον : Η διοίκηση του Πολυτεχνείου (πρυτανικές αρχές) αναδυκνείεται με τον πλέον δημοκρατικό τρόπο από την μεταπολίτευση και μετά. Δηλαδή με καθολική ψηφοφορία όλων των καθηγητών, εργαζομένων και φοιτητών.
  • Δεύτερον : Η θητεία της νυν διοίκησης λήγει, οριστικά και αμετάκλητα στις 31 Αυγούστου και δεν μπορεί ούτε να παραταθεί, αλλά ούτε να διοριστεί έστω προσωρινή διοίκηση, γιατί απαγορεύεται από το Σύνταγμα. Άλλωστε ο διορισμός θα ήταν μια άκρως αντιδημοκρατική ενέργεια.
  • Τρίτον : Εάν η μερίδα των φοιτητών επιμείνει στην απόφασή της να εμποδίσει τις εκλογές, τότε τα λουκέτα που βάζει στις πόρτες του ιδρύματος θα μείνουν μόνιμα καθώς την 1η Σεπτεμβρίου, χωρίς νόμιμη διοίκηση, το Πολυτεχνείο δεν μπορεί να λειτουργήσει.
  • Μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο, ενώ οι εκπρόσωποι αυτής της ομάδας των φοιτητών μιλούν για εκφοβισμό, δεν λένε κουβέντα για την ταμπακέρα. Δηλαδή για το ποια διοίκηση από την 1η Σεπτεμβρίου και μετά, θα υπογράφει τα εντάλματα πληρωμών καθηγητών και εργαζομένων, θα καθορίζει τα προγράμματα σπουδών και θα κάνει τις χιλιάδες πράξεις που είναι αναγκαίες για την λειτουργία του ιδρύματος.
  • Και εάν δεν μπορούν ή δεν θέλουν να δώσουν απάντηση σε αυτό, τουλάχιστον μπορούν να πουν στους Χανιώτες με ποιόν τρόπο «αγωνίζονται» για την δημόσια και δωρεάν παιδεία; Με το κλείσιμο του μοναδικού δημόσιου Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος που υπάρχει στο Ν. Χανίων;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου