Αναζήτηση

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2008

ΕΛΛΕΙΨΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ…ΣΤΑΣΗ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

  • Η φωτογραφία με τις χθεσινές τιμές σε Χανιώτικο βενζινάδικο, αφιερώνεται εξαιρετικά σε όλους εκείνους που επιμένουν να μεταδίδουν πως στην Κρήτη οι πρατηριούχοι δεν τηρούσαν το πλαφόν. (Τουλάχιστον στα Χανιά, από το Σάββατο όλοι είχαν τιμές έως την ανώτατη). Και γράφω «τηρούσαν» καθώς ο παραλογισμός ορισμένων οδήγησε – όπως ήταν αναμενόμενο – στο να κλείσουν τα βενζινάδικα και να ταλαιπωρηθούν οι κάτοικοι αλλά και οι χιλιάδες επισκέπτες της Κρήτης.
  • Μάλιστα, όπως τα κατάφεραν οι της Ανάπτυξης, ίσως να πρόκειται για την πρώτη φορά που οι βενζινοπώλες «κλειδώνουν» τις αντλίες και ουδείς μπορεί να τους κατηγορήσει. Άλλωστε πως είναι δυνατόν να απαιτήσεις από κάποιον να εργάζεται – το λιγότερο – χωρίς κέρδος, άρα και χωρίς έσοδα και επομένως με …ζημιά !!!.
  • Πάντως χθες στην Νομαρχία, ο Δημήτρης της Γ.Γ. Εμπορίου, φάνηκε πολύ συμπαθητικό παιδί και με κατανόηση, όμως δεν με έπεισε για τους λόγους για τους οποίους έβαλαν πλαφόν μόνο στις τιμές των βενζινάδων και άφησαν τις εταιρείες να αλωνίζουν ελεύθερα. Εκτός βέβαια εάν με τον όρο «ελεύθερη αγορά» εννοούν «ελεύθερη χονδρική αγορά» και για το λιανεμπόριο ισχύουν άλλα μέτρα και σταθμά.
  • Επίσης ιδιαίτερη εντύπωση μου προκάλεσε ο τρόπος μετάδοσης της είδησης για τις αντιδράσεις των βενζινοπωλών στην Κρήτη από πανελλαδικά Μέσα Ενημέρωσης. Άλλοι «έθαψαν» τελείως τις κινητοποιήσεις, άλλοι αναφέρθηκαν μόνο στην απεργία των Χανίων (οι μόνιμοι «κακοί» της Κρήτης) και άλλοι πρόταξαν πως τάχα δήθεν οι βενζινοπώλες στο νησί δεν τηρούν το πλαφόν και θα «φάνε» πρόστιμα. Αναρωτιέμαι. Απο που αντλούν τις "πληροφορίες" τους; Απο επιτόπιο ρεπορτάζ ή απο το...Υπουργείο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου