Αναζήτηση

Τρίτη 12 Αυγούστου 2008

«ΕΣΒΗΣΕ» ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

  • 18 χρονών. 23 χρονών. 28 χρονών. Τρεις νέοι άνθρωποι. Τρεις άνθρωποι που έκαναν σχέδια, είχαν όνειρα, έβλεπαν στο μέλλον, ΗΤΑΝ το μέλλον. Ο ένας, από την Θεσσαλονίκη στα 23 του χρόνια ήρθε για διακοπές στα Χανιά και ήταν στο αυτοκίνητο που είναι σε πρώτο πλάνο στην φωτογραφία. Οι άλλες δύο, κοπέλες, 18 και 28 ετών από την Ασή Γωνιά, απολάμβαναν την ζωή και τα νιάτα τους και ήταν μέσα στο λευκό αυτοκίνητο που φαίνεται σε δεύτερο πλάνο.
  • Η φωτογραφία αυτή, αφιερώνεται με θυμό και οργή σε όλους εκείνους που εξακολουθούν να συζητούν για το εάν υπάρχουν ή όχι χρήματα για να φτιαχτεί ένας ασφαλής δρόμος. Σε όλους εκείνους που συζητούν για το εάν πρέπει ή όχι να μπουν διόδια. Σε όλους εκείνους που καταναλώνουν τις ζωές μας συζητώντας για το εάν η κατασκευή ενός ασφαλούς δρόμου πρέπει να γίνει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.
  • Η φωτογραφία αυτή αφιερώνεται πρώτα από όλα στον Γιώργο τον Σαρακατσάνο του ΥΠΕΧΩΔΕ αλλά και σε όλους εκείνους, είτε βρίσκονται στην Αθήνα, είτε στην Κρήτη, οι οποίοι επειδή δεν θέλουν ή δεν μπορούν να σκεφτούν…συ-σκέπτονται. Για πράγματα απλά και αυτονόητα. Όπως , για παράδειγμα, πόσο κοστίζει ένα χιλιόμετρο σύγχρονου και με Ευρωπαϊκές προδιαγραφές δρόμου και πόσο κοστίζει μια ανθρώπινη ζωή. Προς το παρόν, αυτοί στους οποίους αναφερόμαστε φαίνεται πως δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα στο πρώτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου