Αναζήτηση

Σάββατο 9 Αυγούστου 2008

Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΚΑΙ ΟΙ…ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΙ

  • Η Ολυμπιακή σημαία κυματίζει πλέον στο Πεκίνο μετά από μια , πραγματικά, μεγαλειώδη τελετή έναρξης, αντάξια ενός λαού ο οποίος έχει τις ρίζες του σε έναν πανάρχαιο πολιτισμό που δεν υπολείπεται σε τίποτα του Ελληνικού πολιτισμού
  • Και αυτό είναι που «ξεχνάνε» οι πάσης φύσεως «ακτιβιστές» ή πολιτικάντηδες οι οποίοι προσπαθούν να αμαυρώσουν τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Πεκίνο με τα διάφορα περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
  • Ναι συμφωνώ, πως η πολιτική κατάσταση στην Κίνα δεν είναι αυτή που οραματίζονται οι άνθρωποι. Όμως μήπως ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι αρκετά καλύτερος σε άλλες χώρες; Μια ματιά στις εκθέσεις της Διεθνούς Αμνηστίας νομίζω πως είναι αρκετή για να κάνει τους διάφορους – όψιμους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων - να θυμηθούν το «ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτο».
  • Και βέβαια τι να πει κανείς για τα αμερικανάκια με πρώτον και καλύτερο τον Τζορτζ ,που τόλμησαν να μιλήσουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα, τις ημέρες της επετείου από τα εγκλήματά τους στην Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι και τις ημέρες που ξεκίνησαν οι υποτιθέμενες «δίκες» στο Γκουαντάναμο.
  • Όμως τι να πω και για την ελληνική αναπαραγωγή των επικριτικών σχολίων για τα 40 δις δολάρια που διέθεσαν οι Κινέζοι για τους Ολυμπιακούς αγώνες, την ίδια ώρα που ουδείς σχολίασε την είδηση πως σχεδιάζεται η αναβάθμιση των στρατιωτικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν με κόστος που θα υπερβεί τα 20 δις δολάρια.
  • Το θέμα είναι πως είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει σε ορισμένους , η Κίνα φαίνεται πως θα αποτελέσει το αντίπαλο δέος στον σημερινό «μονοκράτορα» του πλανήτη, τις ΗΠΑ, και σκέφτομαι ότι η γενιά του γιου μου, ίσως να διδάσκεται στα σχολεία τα…Κινεζικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου