Αναζήτηση

Σάββατο 9 Αυγούστου 2008

ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΛΥΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ;

  • Για να μείνω στα «Αμερικανικά», πρέπει να ομολογήσω πως δεν κατάλαβα τον λόγο για τον οποίο έγινε θόρυβος με την χάραξη νέου δρόμου στον Μουζουρά Ακρωτηρίου και περισσότερο δεν κατάλαβα το πώς κάποιοι συνέδεσαν την ανάγκη κατασκευής νέου δρόμου για να μην περνούν μέσα από το χωριό τα αυτοκίνητα των Yankees και των απορριμματοφόρων με την «επέκταση» της εκεί αμερικανικής βάσης.
  • Ο νέος δρόμος πρέπει να γίνει καθώς οι κάτοικοι δεν μπορούν να περπατήσουν στον υπάρχοντα και τα ατυχήματα κυρίως με τους μεθυσμένους Αμερικανούς , αλλά όχι μόνο, είναι συχνά. Το χωριό έχει στην μια μπάντα το βουνό και στην άλλη την βάση και το αεροδρόμιο. Από το βουνό ο νέος δρόμος δεν περνά. Άρα μένει μόνο η άλλη πλευρά και αυτό έγινε.
  • Βέβαια βλέπετε (δεξιά) στην φωτογραφία, πως πράγματι σε μια πλευρά ενώ ο σημερινός δρόμος περνά δίπλα στην βάση, ο νέος απομακρύνεται από αυτή. Όμως λίγο πριν (αριστερά) , ενώ ο σημερινός περνά μακριά από την βάση, ο νέος θα περνά ακριβώς δίπλα της. Για να μην πω κουβέντα για τα όσα ειπώθηκαν περί διαδηλωτών, όταν είναι γνωστό πως οι διαδηλώσεις γίνονται μόνο στον δρόμο που οδηγεί στην πύλη της βάσης και στον οποίο δεν αλλάζει τίποτε.
  • Και μην ακούσω ξανά τα περί επέκτασης της βάσης, γιατί όσοι τα ξαναπούν τους παρακαλώ να κάνουν τον κόπο να μας εξηγήσουν το πώς σχετίζονται οι απαλλοτριώσεις και οι επεκτάσεις με τον δρόμο.
  • Τελικά το μόνο που καταλαβαίνω είναι πως είτε κάποιοι έχουν καταληφθεί από «τρικυμία εν κρανίω», είτε κάποιοι που δεν έκαναν τίποτε τόσα χρόνια που τα αμερικανάκια σκορπούσαν τον τρόμο με τα αυτοκίνητά τους στον κεντρικό δρόμο του χωριού, τώρα δεν τους πάει που κάποιοι άλλοι βρίσκουν την λύση στο πρόβλημα των κατοίκων του Μουζουρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου