Αναζήτηση

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008

ΟΙ ΓΚΡΙΝΙΑΡΗΔΕΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ

  • Για «γκρινιάρηδες» στα Χανιά έκανε λόγο ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς, σε όσους «ανακάλυψαν» μετά από πολλά χρόνια πως η λιμνοδεξαμενή στον Ομαλό πιθανόν να «βλάψει» όπως ισχυρίζονται το τοπίο.
  • Και να ήταν μόνο αυτοί οι γκρινιάρηδες πρόεδρε νομίζω πως θα ήμασταν απόλυτα ικανοποιημένοι και το πρόβλημα θα ήταν πολύ μικρό.
  • Υπάρχουν και οι «γκρινιάρηδες» που έχουν την εντύπωση ότι με την ευκαιρία της επίσκεψης του Αλέξανδρου της Αγροτικής Ανάπτυξης στα Χανιά, θα έπρεπε να συζητηθούν όλα τα θέματα που αφορούν στον αγροτικό κόσμο. Από τον προγραμματισμό των έργων της 4ης Προγραμματικής Περιόδου, μέχρι τα προβλήματα των κτηνοτρόφων, των αλιέων, των ελαιοπαραγωγών, των ντοματοπαραγωγών, των πορτοκαλοπαραγωγών, των τροφίμων, της Διεύθυνσης δασών, της Διεύθυνσης αγροτικής ανάπτυξης, της Διεύθυνσης κτηνιατρικής, της Διεύθυνσης αλιείας, των κυνηγών, των παραγωγών βιολογικών προϊόντων και δεν ξέρω εάν ξέχασα κάποιον από τους τομείς που διαχειρίζεται το Υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
  • Ας σοβαρευτούμε επιτέλους γιατί εάν θέλουμε κάποια στιγμή να γίνει κάτι το ουσιαστικό, θεωρώ ότι πρέπει να φύγουμε από την γνωστή και πλήρως αποτυχημένη λογική του να έρχεται στα Χανιά ένας Υπουργός και να φεύγει με μια βαλίτσα με υπομνήματα τα οποία θα καταλήγουν σε έναν κάδο απορριμμάτων.
  • Οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι καθοριστικοί για τα έργα που θα ενταχθούν στο τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και όπως ειπώθηκε και στην διάρκεια της σύσκεψης «όποιος προλάβει να έχει έτοιμο προγραμματισμό έργων και μελέτες, τον κύριο (χρήμα) είδε».
  • Όσοι λοιπόν παρακολούθησαν με προσοχή αυτά που ειπώθηκαν και όσοι έκαναν τις απαραίτητες «επαφές» με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου και όσοι φροντίσουν να σπεύσουν να ετοιμάσουν τις προτάσεις και τις μελέτες τους τότε αυτοί ελπίζουν για κάτι καλύτερο από άλλους που θα πάνε «αμελέτητοι».
  • Πάντως στην σύσκεψη «έγραψε» ο Στέλιος των Χανίων, ο οποίος σε ολιγόλεπτη απουσία του επιτίμου προέδρου της ΝΔ, πήγε και κάθισε στην καρέκλα του. Μόλις όμως ο πρώην πρωθυπουργός επέστρεψε, ο Στέλιος σηκώθηκε ρίχνοντας την ατάκα: «Πρόεδρε συγνώμη αλλά στην Ελλάδα δεν είναι να σηκώνεται κανείς από την θέση του»
  • Όμως για να επιστρέψω στους γκρινιάρηδες των Χανίων, δεν μπορώ να μην αναφερθώ και σε όσους έκαναν μέγα θέμα την απόφαση του Κυριάκου των Χανίων να μην κλείσει τον Δήμο, όπως έκαναν οι άλλοι Δήμαρχοι του Νομού και της Κρήτης. Δεν λέω, μπορεί να έχεις τις δικές σου απόψεις, αλλά δεν θα ήταν κακό να κλείσει ο Δήμος σε ένδειξη συμπαράστασης και σε εκείνους που σε τελευταία ανάλυση σε ανάδειξαν πρόεδρο στην ΤΕΔΚ.
  • Καλά, δεν σκέφτηκε κανείς από τους γκρινιάρηδες πως το τελευταίο πράγμα που απασχολεί τις Χανιώτισσες είναι το πόσοι ή το ποιοι Δήμοι έμειναν κλειστοί για μια μέρα; Το τι θα γίνει με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και το τι θα κάνουν τα παιδιά τους τον Σεπτέμβρη τους είναι το μόνο που τους απασχολεί. Και αυτό ας το σκεφτούν καλά όσοι γκρινιάζουν για το δένδρο και χάνουν το δάσος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου