Αναζήτηση

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2008

ΑΚΟΥ-ΒΛΕΠΕ-ΜΙΛΑ

  • Τροποποιημένη η εικόνα των τριών πιθήκων που εκφράζουν το «άκου-βλέπε-σιώπα», νομίζω πως δείχνει με τον καλύτερο τρόπο την αποφασιστικότητα όλων των Βουλευτών του Νομού Χανίων να μην επιτρέψουν σε ορισμένους να τους αμφισβητήσουν το δικαίωμά τους στην έκφραση γνώμης στα θέματα που αφορούν στο Νομό.
  • Πάντως πολλοί έμειναν άφωνοι βλέποντας και τους τέσσερεις Βουλευτές (γιατί και η απουσία του Στέλιου με την επιστολή του ήταν έκφραση οργής) να εμφανίζονται στην σύσκεψη της Νομαρχίας τόσο πολύ αγανακτισμένοι με τα όσα έγιναν το τελευταίο δεκαπενθήμερο.
  • Και πώς να είναι διαφορετικά, όταν και η «κουτσή Μαρία» κάνει δηλώσεις, γράφει ανακοινώσεις ή επιστολές, για το θέμα του Ελαφονησίου και ορισμένοι ανεκδιήγητοι κατηγόρησαν τους Βουλευτές επειδή «τόλμησαν» να μιλήσουν χωρίς – λένε – να έχουν διαβάσει την μελέτη. Λες και όλοι οι άλλοι την έχουν διαβάσει.
  • «Απορώ» βέβαια για το εάν είχε δημιουργηθεί το όλο θέμα, εάν οι Βουλευτές είχαν απλά και μόνο συμφωνήσει απολύτως και άνευ όρων με τον Δήμο Ινναχωρίου. Μάλλον την απάντηση μου δίνει η στάση που κράτησαν με τον Αλέκο του Ηρακλείου ο οποίος άκουσε αυτά που του είπαν, συμφώνησε μαζί τους και έφυγε χειροκροτούμενος. Μήπως αυτός την είχε διαβάσει την μελέτη;
  • Το δυστύχημα είναι πως στην προσπάθεια «φίμωσης» τόσο των Βουλευτών, όσο και Μέσου Ενημέρωσης πρωταγωνίστησαν άνθρωποι της αυτοδιοίκησης (στηριζόμενοι και από Μέσα Ενημέρωσης). Και ορισμένοι μπορεί να λειτουργούν σύμφωνα με την ρήση «τα καλά και συμφέροντα». Όμως αναρωτιέμαι, οι άλλοι ξεχνούν πως όταν το φίδι εκκολαφθεί από το αυγό του ξεχνά ποιος το «ζέστανε» και δαγκώνει όποιον βρει μπροστά του; Εκτός εάν έχουμε να κάνουμε με αριβίστες οι οποίοι – αναλόγως με τα συμφέροντά τους – πότε κοιτούν προς τα δεξιά και πότε προς τα αριστερά.
  • Πάντως σημειώστε τις επισημάνσεις των Χρήστου και Μανούσου για το θέμα των ακινήτων που βρίσκονται εκτός των ζωνών προστασίας που έχουν ορίσει οι μελετητές. Επισημάνσεις οι οποίες μπορεί να «χάθηκαν» από ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης, αλλά νομίζω ότι έχουν το δικό τους ενδιαφέρον αναφορικά με το κατά πόσο κόπτονται ορισμένοι για την προστασία του περιβάλλοντος.
  • Σε ότι αφορά εκείνους που βρέθηκαν στο στόχαστρο ορισμένων και επειδή διάβασα σχόλιο (με χιούμορ) που έγραφε πως δεν ξαναπάω στο Ελαφονήσι, υπενθυμίζω ότι οι κυβερνήσεις και οι δημοτικές αρχές έρχονται και φεύγουν, αλλά οι δημοσιογράφοι μένουν. Λίγη υπομονή λοιπόν και σε δύο χρόνια θα δούμε ποιοι θα είναι οι άρχοντες στην περιοχή. Πάντως εγώ, όπως έκανα από το 1990, έτσι θα κάνω μέχρι να βγω στην σύνταξη (κάτι που δυστυχώς θα αργήσει).Θα ασχολούμαι, θα γράφω και θα μιλώ για το Ελαφονήσι και όχι μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου